Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ETTOM) ile Gazi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (Gazi TTO) tarafından ortaklaşa “AB Projeleri Eğitimi” düzenlendi.
ESOGÜ Prof. Dr. Fazıl Tekin Salonu’nda gerçekleşen eğitimin açılışında konuşan ETTOM Müdürü Prof. Dr. Ahmet Çabuk, ETTOM ve Gazi TTO arasında TÜBİTAK 1601 programı kapsamında yürütülen işbirliğinin gittikçe geliştiğini belirterek, bu süreçte her iki TTO’nun da birbirinden öğrendiği şeyler olduğunu kaydetti. Ülkemizin TTO’lardan beklentilerinin çok olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ahmet Çabuk, bu nedenle bu konudaki çalışmaların kritik kitleye ulaşılıncaya kadar devam etmesi gerektiğini söyledi.
Gazi TTO Müdürü Prof. Dr. Hacı Mehmet Şahin ise, ülke olarak hedeflerimize ulaşabilmek için bugün ihracatımızda yüzde 3 olan ileri teknolojik ürünlerin payını yüzde 20-25’ler seviyesine çıkartmamız gerektiğini söyledi. Şahin, bu noktada da üniversitelerde üretilen kaliteli bilgilerin sanayiye aktarılmasının ve dolayısıyla da TTO’ların rolünün önemli olduğunu ifade etti.
Toplantıda, Avrupa Birliği’nin yeni çerçeve programı olan Horizon 2020 hakkında tanıtımın yapıldığı etkinlik kapsamında ayrıca, programın sunduğu avantajlar, uluslararası işbirlikleri, TÜBİTAK tarafından Horizon 2020 programı için verilen teşvik ve ödüller ile proje formunun detayları anlatıldı. Etkinlikte ayrıca proje sunmak isteyen öğretim üyelerinin talepleri de toplandı.