ASKİ, Büyükşehir Belediyesi hizmet sınırlarının genişlemesiyle uygulamaya koyduğu “mobil abonelik” hizmetiyle mahalle statüsüne kavuşan köylerde yaşayan vatandaşlara büyük kolaylık sağlıyor.
Mahalle statüsüne kavuşan köylerde içme suyu ve kanalizasyon gibi altyapı hizmetlerini sürdürdüklerini belirten ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, “Mobil araçlarla Büyükşehir Belediyesi hizmet alanına yeni katılan ilçeleri dolaşıyor, abonelik hizmetini vatandaşların ayağına kadar götürüyoruz” dedi.
Kaya, uygulamayı merkeze uzak olan vatandaşlara abonelik işlemlerinde rahatlık ve kolaylık sağlamak amacıyla başlattıklarını belirterek, şunları söyledi:
“Amacımız, eskiden köy olan ancak 30 Mart yerel seçimlerinin ardından mahalle statüsüne kavuşan yerlerde yaşayan vatandaşlarımızın ayağına hizmet götürmek. Bu kapsamda ilk olarak uzak yerleşim yerlerinde abonelik işlemlerini başlattık. Burada yaşayan vatandaşların yoğun ilgi ve memnuniyetiyle karşılanan uygulamamızla bugüne kadar 5 bin kişi abonelik hizmeti aldı. Bu uygulamamız sayesinde vatandaşlarımız, kent merkezine kadar gelmelerine gerek kalmadan, hiç yorulmadan ve zaman kaybetmeden mahallelerinde abone olabiliyorlar.”