Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş., müşterilerine daha kaliteli hizmetler sunmak hedefiyle, mevcut aydınlatma sistemlerinde bakım ve onarım çalışmalarına devam ettiklerini açıkladı.
Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş.’den yapılan açıklamada, Başkent EDAŞ’ın, 2014 yılı içerisinde Ankara merkezinde elektrik şebekesinin daha sağlıklı ve modern bir yapıya kavuşması için yürüttüğü bakım, onarım ve yatırım çalışmalarını sürdürdüğü vurgulandı.
Ankara’nın tamamına yapılan çalışma kapsamında ekonomik ömrünü dolduran aydınlatma ekipmanlarını yenileriyle değiştirirken, henüz ekonomik ömrünü doldurmamış, kullanılır durumda olan fakat dış etkenler sebebiyle arızalanan aydınlatma armatürlerini de bakım ve onarımdan geçirildiği ifade edilerek yapılan bakım çalışmaları sayesinde Ankara’ya verimli bir aydınlatma sisteminin sağlanmış olduğu belirtildi.
Aydınlık Ankara için yapılan bazı hizmetler şöyle sıralandı:
"3,2 milyon müşteriye hizmet veren Başkent EDAŞ 2014 genelinde yürütülen projede; 12 bin 585 adet armatür ekonomik ömrünü tamamladığı için yenilenmiştir. 25 bin 397 adet armatür yanar hale getirilmiştir. 361 mahalleye yıl boyunca bin 480 kez bakım yapılmış olup yıllık ortalama olarak her mahalleye 4 kez bakım yapılmıştır. Dış etkenler sebebiyle 379 direk demonte edilmiş, yerine 509 direk montajı gerçekleştirilmiştir. Başkent EDAŞ, 2015 yılında da sorumluluk bölgesinin genelinde yaptığı yatırımlar ve operasyonel iyileştirmeleri hayata geçirmeye ve bu hizmetleri müşterileriyle paylaşmaya devam ediyor."