Kayseri Büyükşehir Belediyesi yaptığı yazılı açıklama ile MHP İl Başkanı Baki Ersoy’un eleştirilerine yanıt verdi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde:
"MHP İl Başkanı Baki Ersoy’un, AK Parti Kayseri Milletvekili adaylarının Büyükşehir Belediyesi’ne gelerek devam eden yatırımlar ve yapılacak projelerle ilgili belediye bürokratlarından bilgi aldığı toplantıyı siyaset malzemesi yapmasını anlamsız bir polemik girişimi olarak değerlendiriyoruz.
Kayseri’nin gelişimi ve daha iyi noktalara gelmesi yönünde hizmete talip olmuş milletvekili adaylarının, Büyükşehir Belediyesi’nden bilgi almasından daha doğal birşey olmadığı kanaatindeyiz.
Şehrimizi TBMM’de temsil edecek her adayın, yaşadığı şehrin potansiyeli, dinamikleri, yatırımları ve projeleri hakkında bilgi sahibi olması, aranan bir vasıf olsa gerektir. Bu vasfa sahip olmak için de şehrin en yatırımcı kuruluşu ile bilgi alışverişinde bulunulması ayıplanacak değil alkışlanacak bir durumdur. Hatta sadece belediyeler değil diğer yatırımcı kuruluşlar, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarıyla da aynı şekilde bilgi amaçlı toplantı yapılması çok yararlı olacaktır.
Şunu da açıkça ifade etmek gerekirse; bu hususta kapımız tüm siyasi partilere açıktır. İsteyen tüm milletvekili adaylarına yapılanları, yapılması gerekenleri ve projelerimizi anlatabiliriz. Hatta düzenleyeceğimiz görsel brifinglerle çalışma ve yatırımları yerinde gösterebiliriz. Bundan gocunmadığımız gibi aksine çok mutlu oluruz. Zira bu şehir için yapılacak her olumlu çalışmaya, gücü yeten herkesin omuz vermesi, katkı sağlaması hem bizi hem de Kayseri halkını mutlu edecektir."