Ordu’nun Fatsa ilçesinde Merkez Ortaokulu öğrencileri, Hazreti Muhammed’in kutlu doğumunun 1444. yıl dönümünü düzenledikleri programla kutladılar.
Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı’nda düzenlenen kutlu doğum programına Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, Çatalpınar İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Kına, okul müdürleri, öğretmenler öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Merkez Ortaokulu tarafından hazırlanan Kutlu Doğum Haftası programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.
Daha sonra günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmasını yapan Merkez Ortaokulu Müdürü Şinasi Karataş, “Alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in doğum yıl dönümünün tüm insanlığa barış, huzur, mutluluk ve adalet getirmesini diliyorum. Bizler; iyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı, ahlakın güzelliklerini, dürüstlüğü, doğruluğu, erdemli bir davranışı, hoşgörünün en mükemmelini, insana saygının en yücesini, şefkat ve merhametin sınır tanımayan boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını, kısaca her şeyin en iyisin ve en güzelini, o rahmet Peygamberinin tebliğ, tavsiye ve uygulamalarından öğrendik. Hayatımızı anlamlı kılan değerlerimizi, dünya ve ahret dengesini, insan onuruna uyan yaşama sanatını bizlere hep o gösterdi” dedi.
Düzenlenen programda Merkez Ortaokulu öğrencileri tarafından “Eğer Bir Gün Peygamberimiz Ziyaretime Gelse” adlı şiir, “Peygamber Sevgisi” adlı piyes, ilahiler ve dualar okundu, sema gösterisi, tiyatro, Veda Hutbesi Oratoryosu ve Kutlu Doğum Haftası ile ilgili slaytların sunumu yapıldı.
Merkez Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan Kutlu Doğum Haftası programı izleyiciler tarafından büyük beğeniyle izlendi. Kutlama programı fotoğraf çekimi ile sona erdi.