Grup Yorum, Seyhan Belediyesi’nin düzenlediği konserde Adanalılarla buluştu.
Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi Mehmet Akif Ersoy Salonu’ndaki konsere hayranları yoğun ilgi gösterince aradaki perde kaldırılarak Mehmet Akif Ersoy Salonu ile Necip Fazıl Kısakürek Salonu birleştirildi.
Grup Yorum üyelerinden önce sahneye çıkarak vatandaşları selamlayan Başkan Zeydan Karalar uzun süre alkışlandı. "Selam olsun devrimci yürekler, selam olsun yiğit insanlar, selam olsun güzel insanlar" diyerek sözlerine başlayan Zeydan Karalar, "Sözü fazla uzatmayacağım sizleri selamlamak, hoş geldiniz demek, kültürel etkinliklerimizin artarak devam edeceğini müjdelemek için sahneye çıktım. Yaşamak sadece nefes almak, yemek içmek değildir. Yaşamak , yaşarken başka insanları da düşünebilmektir. Başka insanlarla bir arada toplumsal sorunlara sahip çıkabilmek, sorunların çözümü için mücadele etmek, edebilmektir. Müzik bu mücadelede en önemli silahlardan birisidir. Yüzyıllardır egemen güçlerin korkulu rüyası olmasının nedeni budur. Değerli müzisyenlerin tehdide , baskıya hatta şiddete uğramasının nedeni budur. Toplumun değişik katmanlarının sorunlarına sahip çıkarak, yol göstererek müzik yapan sanatçıların adları tarihin unutulmaz sayfalarına yazılır.
Kimi sanatçılar sanatını toplum için icra eder, yaşam boyu bedel öder, kimi sanatçılar sanatı kendi için icra eder sefa sürer. Grup Yorum sanatını toplum için icra eden , bedel ödeyen sanatçılarımızdan oluşmuştur. Hiçbir zaman yılmamış, korkmamış şarkılarını, türkülerini halk için söylemiştir, kendilerine hoş geldiniz güzel insanlar demek istiyorum, sahneyi onlara bırakıyorum" dedi.
Grup Yorum üyelerinin konser öncesinde sohbet şeklinde düzenlediği panel, Seyhanlılar tarafından büyük ilgi gördü.
Karşılıklı soru cevap şeklinde geçen panel sonrasında söylenen türkülere eşlik eden Adanalılar 2014’ün son konserinde unutulmaz bir gece yaşadı.