İngiltere’nin başkenti Londra’da restoran zinciri kurarak tüm dünyada adından söz ettiren dünyaca ünlü Tokatlı iş adamı Hüseyin Özer, Fransa’da yapılan saldırıyı İslamiyet düşmanlığı olarak değerlendirerek, “Tüm dünyadaki Müslümanlar için çok kötü. Çünkü algı kötüleşiyor” dedi.
İngiltere’den memleketi Tokat’a gelen Sofra Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özer, Tokat Valisi Cevdet Can ile Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nu makamında ziyaret etti. Daha sonra Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Arat tarafından onuruna verilen yemeğe katılan Özer, lokantanın mutfağında “Tokat Tavası”nın yapılışını yerinde görerek bilgi aldı. Lokantaya asılan bez sucuklara hayran kalan Özer, basın mensuplarının sorularını da cevapladı. Türk yemeklerine yurt dışında ilginin çok kötü olduğunu söyleyen Özer, “Türk yemekleri olarak yurt dışında en alt sıralardayız. Biz paracıyız, yemeğin tadını, sunumunu veya işyerinin şıklığını ön plana çıkartmıyoruz. Öyle olunca da itibarımız olmuyor. Çok kötü, içler acısı bir durumdayız. Onun için Türkiye’deyim ve lokanta açıyorum. Buradaki lokanta okul olacak. Tek dileğim burada adam yetiştirip, yurt dışına göndermektir. İnşallah her elçiliğin, konsolosluğun olduğu yerde bir Türk lokantası açılsın” dedi.
“BU İSLAM’IN, İSLAMİYET’İN DÜŞMANLIĞIDIR”
Fransa’da mizah dergisi Charlie Hebdo’ya düzenlenen ve 12 kişinin öldüğü saldırıyla ilgili sorulara cevap veren Özer, yapılanları İslamiyet düşmanlığı olarak değerlendirerek, “Türkler için çok kötü tabiatı ile Türkler Müslüman’dır çünkü. Tüm dünyadaki Müslümanlar için çok kötü. Çünkü algı kötüleşiyor. Bu çok yanlış, olmaması gereken bir şey. Bu İslam’ın, İslamiyet’in düşmanlığıdır. Ama bunu tahrik edenler kimse bulunup, onların cezasını çekmesi lazım. Sadece yapanlar değil, kimbilir o insanlar nasıl oyuna getirildi? İslamiyet için de, Türklük için de yanlış. Ben yurt dışında bunun çilesini çekiyorum zaten” şeklinde konuştu.
Saldırının yansımasının mutlaka olacağını ifade eden Özer, “Yurt dışında birbirine düşman olan insanlar var. Bu IŞİD’ci, El Kaideci diye rapor tutup, benim hakkımda rapor verdikleri oldu. 6-7 sene beni El Kaideci diye aradılar. Baktılar ki bir şey yok, arabamı kopyalayıp aynısından yapmışlar. Bunu da yapan PKK maalesef, içler acısı. Oradaki Türk benim sadece. Orada bir elçiliğe, bir bana saldırıyorlar. Ona ben mafya diyorum, PKK bile demiyorum. Oradakiler ne olduğu belli olmayan insanlar. Onun içinde Kürt filan yok, karmakarışık, dolandırıcı insanlar. Para koparmak için orada PKK’nın adını kullanıyorlar. Ne kadar tehlikeli iş varsa benim üzerime yüklemeye çalıyorlar. Çok şükür Allah’ıma yüreğim, içim sağlam, kahramanca mücadele veriyorum. Bende yalan yanlış olmayacağı için zarar geleceğini düşünmüyorum. Türklerin namı şanı için orada çalışıyorum” diye konuştu.
Fransa’daki saldırıyı üzücü olarak değerlendiren Özer şunları söyledi:
“Bilimsel tarafını bulmak lazım. Uzaktan bir şeyler söylemek doğru olmaz. Yurt dışında Müslümanlar için çok doğru bir şey değildir. Memleketimiz Türkiye içinde doğru değil. Başbakan oraya gidiyor, bir şey anlatmak zorunda kalıyor. Cumhurbaşkanı, Başbakanı, elçileri de yoruyoruz. Vatandaşın doğru iş yapması lazım ki devlette devletliğini göğsünü gere gere yapsın. Dürüst, yiğit, namuslu nasıl bir asker oluyorsak öylede tüccar olmamız lazım. Özümüz sözümüz bir, namuslu, yürekli, güzel insanlar olmamız lazım. Başka türlü iş adamlığı olmaz.”