İstanbul’daki Mardinliler, Feshane’de düzenlenecek “Mardin Tanıtım Günleri” için İstiklal Caddesi’nde yürüyüş düzenledi. Dünyanın en uzun boylu insanı olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Sultan Kösen’in de katıldığı tanıtım yürüyüşünde renkli görüntüler ortaya çıktı.
Feshane’de düzenlenecek “Mardin Tanıtım Günleri”nin tanıtımı için İstiklal Caddesi’nde yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, dünyanın en uzun boylu insanı olan Sultan Kösen, Süryani cemaati mensupları ve Mardin Dernekler Federasyonu üyeleri katıldı. Etkinlikte Mardin’in yöresel folklor ekibi de hazır bulundu.
Galatasaray Lisesi önüne gelen Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Sultan Kösen ile birlikte açıklamalarda bulundu. Mardin’in insanlarda iz bırakan bir şehir olduğunu söyleyen Vali Taşkesen, “Mardin insanları inşa eden ve insanlara kimlik veren bir şehir. İstedik ki İstanbullular ve bütün dünya insanları Mardin’i görsünler, tanısınlar. Oradaki dinlerin ve dinlerin arasındaki hoşgörüyü, yaşam kültürünü görsünler ve Mardin’in dünyaya verdiği mesajlar penceresinden, sevgi ve ibret penceresinden baksınlar. İstedik ki İstanbullular, memleketimizin engin kültüre sahip, zengin sanat ve kültür şehri Mardin’i tanısınlar” dedi.
Sultan Kösen ise Mardin Tanıtım Günleri için bir araya geldiklerini belirterek, “Mardin’i İstanbul’a ve dünyaya tanıtmak için toplandık. Mardinliler olarak kültürümüzü tanıtacağız” diye konuştu.
“MARDİN’İN EYFEL KULESİ”
Kendini “Mardin’in Eyfel Kulesi” olarak tanımlayan Kösen, “Dünyanın yaşayan en uzun ve farklı adamı olduğum için çok mutluyum. Ben dünyanın en güzel şehrinde yaşıyorum ve Mardinliyim. Ben bütün insanlarımızı Mardin Tanıtım Günleri’ne davet ediyorum” dedi.
Açıklamaların ardından Vali Taşkesen, vatandaşlara Hariri tatlısı ikram etti.
Yapılan ikramlardan sonra grup Galatasaray Meydanı’ndan Tünel’e kadar yürüyüş düzenlendi. İstiklal Caddesi’nde Sultan Kösen’i gören vatandaşlar fotoğraf çektirmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Sultan Kösen, gösterilen yoğun ilgiye el sallayarak karşılık verdi. Etkinlik, Tünel Meydanı’nda son buldu.