ANTALYA (İHA) – Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya turizminde bulunan sorunların çözülmesi için Alanya’nın il olması gerektiğini savundu.
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven başkanlığında Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi’nde gerçekleştirilen turizm koordinasyon toplantısını değerlendirdi. Başkan Yücel, Alanya’da bir kamuoyu araştırması yaptığını sorunları ve nelerin yapılması gerektiğini tespit ettiklerini söyledi. Turizmin geliştirilmesi için hazırlanan raporu toplantıda açıkladığını ve Alanya’nın il olması halinde sorunların daha kolay çözüleceğini belirten Yücel, “Çevre, Trafik, Esnaf, Acente, Asayiş, Emlak, Konaklama ve Eğitim, Havaalanı, Aktiviteler, Turizm ve Tanıtım konu başlıklarında turizm sektöründe yaşanan sıkıntıları ortaya koyduk. Bu çalışmada Alanya turizminin çok detaylı bir röntgenini çektik. Çok önemli sıkıntılar var ama Alanya’nın il olması tüm sorunların çözümünü kolaylaştıracaktır. Alanya mutlaka il olmalıdır” dedi.
ARITMALAR VE HANUTCULUK SORUNU
Raporda ortaya konulan sorunlarla ilgili bilgi veren Başkan Yücel, “Çevre konusunda arıtma sistemleri kaynaklı çevre ve koku kirliliğini, trafik konusunda park sorunu ve havaalanının sıkıntılarını, bisiklet yollarının yetersizliğini, esnaf konusunda hanutçuluk ve aynı ürünü satan dükkan sayısının artması, yan yana olması ve taklit ürünlerin satılmasını, konaklama konusunda şehir merkezinde 5 yıldızlı otel bulunmayışını ve her şey dahil sistemi ve düşük hizmet kalitesini sayabiliriz. Hanutculuk ve diğer sorunların çözümü için önümüzdeki sezon önemli düzenlemeler getireceğiz” diye konuştu.
GAZİPAŞA HAVALİMANI’NDAKİ SORUNLAR GİDERİLMELİDİR
Gazipaşa Havalimanının Alanya turizmi için çok önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Yücel, “Gazipaşa Havalimanı’nda uçak ve araç park sorunu, terminal küçüklüğü, yolcu indirip bindirirken güvenlik sorunu var. Havayolunun şehirlerarası yola bağlandığı bölgenin de düzenlenmesi gerekmektedir. Bu sorunlar çözüldüğünde turizmin ulaşım ayağındaki sorunlar büyük ölçüde çözülmüş olacaktır.”