Çorum Belediyesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, Çorum’da görev yapan muhabirlerin fotoğraflardan oluşan bir sergi düzenledi.
Devlet Tiyatro Fuaye Salonu’nda açılan ‘Muhabirin Objektifinden Fotoğraf Sergisi’nde son 25 yılda çekilen yaklaşık 70 fotoğraf yer aldı.
Sergiye Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, Düvenci Belediye Başkanı Necmettin Yalçın, Belediye Başkan Yardımcıları Turhan Candan ile Ahmet Yabacıoğlu, DTS Müdürü İbrahim Yıldız, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, Hitit Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Başkanı Birkan Demirci, yaygın ve yerel gazete temsilcileri katıldı.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, toplumun doğru bilgilenmesini ve aydınlanmasını sağlayan gazetecilerin emeğiyle yücelen insanlar olduğunu söyledi. Başkan Külcü, Türkiye’nin gelişen ekonomisine ve güçlenen demokrasisine büyük fedakarlıklarla katkı sağlayan, milletin ortak sesi olan bütün gazetecileri ve basın çalışanların Gazeteciler Günü’nü kutladığını söyledi.
Programda Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, Hitit Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Başkanı Birkan Demirci ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü birer konuşma yaptı.
KURDELEYİ GAZETECİLER KESTİ BAŞKAN KÜLCÜ FOTOĞRAF ÇEKTİ
Konuşmaların ardından serginin açılışına kesildi. Bu kez objektifin arkasında Belediye Başkanı Muzaffer Külcü yer aldı. Gazeteciler serginin açılış kurdelesini keserken, sergiyi açan gazetecilerin fotoğrafını ise Başkan Külcü çekti.