Bilecik Belediye Meclisi’nin nisan ayı toplantısı, Meclis Başkanı Selim Yağcı başkanlığında yapıldı.
Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda 12 gündem maddesi görüşüldü. İlk gündem maddesi 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 33’üncü maddesi gereği gizli oyla 3 Belediye Encümeni üyesinin seçilmesi oy birliği ile kabul edildi. Yapılan gizli oylama sonucu AK Parti grubundan Şadan Turhan, Yücel Yerci ve Şükrü Selözüç Belediye Encümeni olarak seçildi.
İkinci gündem maddesi olarak 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 24’üncü maddesi gereği Plan ve Bütçe Komisyonu kurularak, üye sayısı ile görev süresinin belirlenmesi ve komisyona üye seçimi oy birliği ile kabul edildi. Oylama sonucu Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri AK Parti grubundan Kadir Bayrak, Aydın Çelebi, Sevcan Uzun, MHP grubundan Soner Olgun, CHP grubundan ise Erdoğan Yeşil seçildi. Üçüncü gündem maddesi olarak, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 24’üncü maddesi gereği İmar Komisyonu üyeliklerine, AK Parti grubundan Hüseyin Yalçın, Ebu Talip, Serkan Dalkılıç, Milliyetçi Hareket Partisi grubundan Aytaç Yılmaz ve Cumhuriyet Halk Partisi grubundan ise Zafer Atasev seçildi. Dördüncü gündem maddesi olarak, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 24’üncü maddesi gereği Ücret ve Tarife komisyonu kurularak, üye sayısı ile görev süresinin belirlenmesi ve komisyona üye seçimi oy birliği ile kabul edildi. Yapılan oylama sonucu Ücret ve Tarife Komisyonu üyeliğine AK Parti grubundan Sevcan Uzun, Nihat Can, Nusret Tosun, MHP grubundan İrfan Yılmaz, CHP grubundan ise Seyfi Özgen seçildi. Beşinci gündem maddesi olarak, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 24’üncü maddesi gereği Kira ve Tespit komisyonu kurularak, üye sayısı ile görev süresinin belirlenmesi ve komisyona üye seçimi oy birliği kabul edildi. Yapılan oylamada Kira ve Tespit komisyonu üyeleri, AK Parti grubundan Sevcan Uzun, Nihat Can, Nusret Tosun, MHP grubundan Hüseyin Köymen, CHP grubundan ise Aydın Arslan oldu. Altıncı gündem maddesi olarak, Sağlıklı Kentler Birliği’ne üye seçiminde asil ve yedek olarak belirlenen oy birliği kabul edildi. Yapılan oylamada üyeler, Sağlıklı Kentler Birliği üyeliğine AK Parti meclis üyeleri, Edibe Beki ve Sevcan Uzun asil üye olarak belirlenirken, yedek üyeler ise, Nusret Tosun ve Başak Karabulut oldu.
Yedinci madde Marka Tescili konusunun görüşülmesinde oy çokluğu ile kabul edildi. Oylama sonrası madde hakkında açıklama yapan Bilecik Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Selim Yağcı, Bilecik’in her şeyden önce bir otopark ihtiyacı olduğunu belirtti. Yağcı, “Önümüzdeki yıl seven çarşısını boşaltıp, oraya bir otopark yaptıracağız. Otoparkın olacağı yer güzel ve büyük. Üstü meydan, altı otopark olacak. İnşallah bu konuda da iyiye gidiyoruz. Önümüzdeki günlerde marka değerlerini yükselteceğiz” dedi.
Sekizinci gündem maddesi, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Mali Destek Programı konusunun görüşülmesi oy birliği kabul edildi. Konu hakkında açıklama yapan Bilecik Belediyesi BEBKA yetkilisi Hülya Ecen Çalışkan, BEBKA’da proje sunulması için meclisten yetki alınmasını belirtti. Yetki alınması oy birliği ile kabul edildi. Dokuzuncu gündem maddesi olarak, İmar Konularının görüşülmesi oy birliği ile İmar Komisyona havale edildi. Onuncu gündem maddesi Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 22’inci maddesi gereği Denetim Komisyonun raporunun okunması ve meclise bilgi verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Onbirinci gündem maddesi olarak, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 56’ıncı maddesi gereği 2014 yılı Belediye Faaliyet Raporunun meclise sunulması oy çokluğu ile kabul edildi. Rapor AK Partili meclis üyesi Şadan Turhan tarafından okundu sayıldı. Son gündem maddesi olarak, Bilecik İş Bankası yanında bulunan İl Jandarma Komutanlığına ait 3 katlı binanın Belediye’ye devri yapılması için yetik istenmesi oy birliğiyle kabul edildi. Bu maddeler sonrası Nisan ayı Belediye Meclis Toplantısı sona erdi.