Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) öğrencilerin sorunları Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KARSESOB)’ta masaya yatırıldı. Toplantıda, özellikle dolmuşlarda bir takım yenilikler yapılması gerektiğinin üzerinde duruldu.
KARSESOB’ta yapılan toplantıya, Kars Belediye Başkan Yardımcısı Ferit Yenice, Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adem Burulday, Lokantacılar ESO Başkanı Subutay Kılıç, Bakkallar ESO Başkanı Burhan Beytut, Sarıkamış Şoförler ve Otomobilciler ESO Başkanı Necmettin Taş, Şoförler ve Otomobilciler ESO Başkanı Kıyas Alp, Otel Kahve ve Hancılar ESO Başkanı Ayhan Nebioğlu, Kasaplar ESO Başkanı Servet Özyılmaz ve Tamirciler ESO Başkanı Ömer Beyriyer, katıldı.
Üniversite öğrencilerinin esnaf ve sanatkarlardan beklentileri ve şikayetlerinin görüşüldüğü toplantıda; dolmuş şoförlerinin kılık kıyafetleri ile yolculara karşı davranışlarında düzeltilmesi, dolmuşlara iki adet güvenlik kamerası takılması, lokanta ve kafeteryalarda öğrenci indirimi uygulanması kararlaştırıldı.
Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Adem Burulday, mahalle aralarında açılan AVM ve büyük mağaza zincirlerinin esnaf ve sanatkarları olumsuz etkilediği, üyelerinin bu mağazalarla rekabet edemediklerini ve kapanma noktasına geldiğini belirtti.
Burulday, Belediye Başkan Yardımcısı Ferit Yenice’den ruhsat verilirken bu mağazaların açılacağı cadde ve sokakta faaliyet gösteren esnaf ve sanatkar sayısı, cadde ve sokağın ekonomik durumu ve nüfusu gibi kriterlerin göz önünde tutulmasını istedi.
Adem Burulday, ayrıca Mihralibey Köprüsü, Paşaçayır Mahellesi yolu ve Küçük Sanayi Sitesi’nin yolu ile su sorunlarının biran önce tamamlanması gerektiğini dile getirdi.