ARTVİN (AA) - Artvin'de 35'inci Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivali hazırlıkları kapsamında Kafkasör Yaylası'nı Artvin’in üst mahallelerine bağlayan Kafkasör Festival Caddesi'nde ikinci etap genişletme çalışmaları başladı.

Kolorta mevkisinde düzenlenen törene, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Belediye Başkan Yardımcıları Aydemir Akköy, Zafer İnce ve Erkan Yazan, Artvin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Kerim Yeşildağ, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Maksut Koçak, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Kocatepe, 9-14 Haziran'da yapılacak 35'inci Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivali'ne kadar yolun tamamlanması talimatını verdi.

 Kocatepe, burada yaptığı konuşmada, Artvin'in en önemli sorunlarının başında yol olduğunu belirterek, Artvin’in turizm kenti olması noktasında ulaşımın ciddi bir sorun teşkil ettiğini, bu nedenle 2015 yılının Artvin'de yol yılı olacağını söyledi.

Kafkasör Festivali Caddesi yolunun 450 metresinin yapıldığını, belediyeye maliyetinin yaklaşık 540 bin lira civarında olduğunu ifade eden Kocatepe, ikinci etabın da maliyetinin yaklaşık 960 bin lira olduğunu kaydetti.

Konuşmanın ardından kurban kesilerek ikinci etap çalışmaları için iş makineleri kazı işine başladı.