İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ülkesine uygulanan yaptırımlara karşı duracaklarını belirterek, buna karşılık olarak “Gaz ihracatını kesebiliriz” dedi.
İran’ın başkenti Tahran’da halka seslenen İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, nükleer program ile ilgili açıklamalarda bulundu. İran’ın nükleer programı konusunda küresel yaptırımlar uygulandığını ifade eden Hamaney, “İran küresel baskılara karşılık gaz ihracatını durdurabilir. Düşmanlar yaptırımları sonuna kadar kullanıyor ve hedefleri ise bizim bu sürecimize son vermek. Eğer nükleer program konusunda bize emretmelerine izin verirsek, devrimimizin alt yapısına karşı oldukları için yaptırımları uygulamaya devam edeceklerine inanıyorum. Hamaney, yaptırımlara karşı çıkılması gerektiğini ifade ederek, “Düşmanlarımızın hedeflerine ulaşmalarını etkisiz engellemezsek, düşmanlar ilerlemeye devam ederek nükleer program konusunda şartları yerine getirerek yaptırımların yerine getirilmesi için baskı uygulayacaklar. Dünya’daki gaz ve petrolün büyük bir kısmı İran’dan alınıyor. Eğer İran’ın gazı durdurması gerekiyorsa bu Avrupa ve diğer ülkelere bağlıdır” ifadelerini kullandı.
Hamaney, IŞİD’e karşı hava saldırılarına devam eden ABD’nin konuyu Tahran’a bildirdiğini ifade ederek, ABD’nin örgütü gizli bir şekilde desteklediğini kaydetti. Hamaney, ABD’nin İran Dışişleri Bakanlığı’na IŞİD’i desteklemediklerini ifade eden bir mektup yazdıklarını dile getirdi.