ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, orman yangınlarının en büyük nedenlerinden birinin ot yangınları olduğunu, orman yakınında otlayan ineklerin yangın riskini azalttığını belirtti.
Orman Bölge Müdürlüğü'nden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada ormanlık alanların yanındaki otların tutuşmasının orman yangınlarına neden olduğu vurgulandı. Açıklamada, otların boyu ve hacminin yangının büyüklüğünü belirlediği ifade edilerek şöyle denildi:
"Yetişmiş ormanların bitişinde otlayan hayvanlar, orman yangını riskini azaltırken ekonomiye de katkı sağlar. Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğünce yapılan 19 otlatma planı ile belirlenen yerlerde otlatmaya izin veriliyor. Orman köylüleri durumdan memnun. ORKÖY vasıtasıyla da verilen krediler ile hayvan sayısı her geçen gün artıyor. Yağışlı bir kış ve ilkbahar geçiren bölgede otlanma oldukça fazla. Açık hayvancılık ile yapılan otlatmanın ardından yangın riski de azalıyor. Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü sınırları içinde otlayan inekler ve sahipleri mutlu, ormancılar huzurlu."

FOTOĞRAFLI