Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Bilimleri Enstitüsü tarafından TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi eski dekanı ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vedat Özsoy’un katıldığı "Görsel Sanatlar Eğitiminin Düşünsel Temelleri" konulu konferans düzenlendi.
Konferansın açılış konuşmasını yapan Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ramazan Baştürk, sanat eğitiminin anlamının aslında
insanın ruhen ve bedenen eğitimi olduğunu söyledi. Sanat eğitimi hayatın tam özünde yer alan bir alan olduğuna dikkat çeken Prof.Dr. Baştürk, "İyi bir doktor, mühendis, öğretmen olmak önemlidir. Fakat hepsinin üstünde iyi insan olmak nihai hedeftir. Bunun yolu da sanat eğitiminden geçmektedir" dedi.
Konferansın konuşmacısı Prof. Dr. Vedat Özsoy ise, 2015 yılı Türkiye’sinde okullarda görsel sanatlar eğitiminin yerinin tartışıldığını ifade ederek, "Bu alanın öğretmenleri hala kendilerini ve çalışma alanlarının önemini bulundukları ortamlarda anlatmak ve kendilerini yeniden kanıtlamak zorunda kalmaktadırlar. Matematik, fizik, kimya gibi alanların eğitimlerinin okullarda verilmesi hiç tartışılmazken, sanat eğitiminin varlığının tartışma konusu yapılması, sanat eğitiminin gerekli desteği görmemesi ve öneminin yeteri kadar anlaşılamaması bizi üzmektedir. Oysa bu konu uygarlığın ve medeniyetin konusudur. Toplum olarak çevresel ve toplumsal sorunlar yaşıyor isek, bu sorunların temelini okullarımızda yeterli düzeyde veremediğimiz sanat eğitimi oluşturmaktadır" değerlendirmesini yaptı.