Bakırköy’de Özgecan Kadın Danışma Evi’nin açılışını yapan Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu “Kızını, eşini döven onurunu, haysiyetini, şerefini yok sayar” dedi.
Bakırköy Belediyesi ve Bakırköy Kent Konseyi Kadın Meclisi Bakırköy’de “Özgecan Kadın Danışma Evi” açtı. Özgecan Kadın Danışma Evi’nin açılışına Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, CHP Parti Meclisi üyesi Yasemin Cankurtaran, İstanbul Milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Sabahat Akkiraz, Bayanlar Voleybol 1. Ligi Yeşilyurtspor A Takımı oyuncuları, sanatçılar Tugay Mercan, Alper Kut, İlkim Tüfekçi katıldı.
Açılışta konuşan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, kadın ve töre cinayetlerinin Türkiye’de artış gösterdiğini belirterek ülkede kadınların yüzde 50’sinin şiddete maruz kaldığını söyledi.
Kerimoğlu kadına yönelik şiddetin bir insan hakları ihlali olduğunu belirterek, "Biz bu anlayışı reddediyoruz. ’Kızını dövmeyen dizini döver’ atasözünü artık şöyle düzeltiyoruz; ’kızını, eşini döven onurunu, haysiyetini, şerefini yok sayar’ Biz Bakırköy Belediyesi ve Bakırköy Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak yakın zamanda kaybettiğimiz evladımız, kızımız Özgecan Aslan’ın adını yaşatmak için Özgecan Kadın Danışma Evini hizmete açıyoruz. Burada 7/24 esasına dayalı 4 psikolog ve 4 sosyolog görev yapacaktır. Ayrıca İstanbul Barosu’nun desteği ile avukatlar, İstanbul Tabip Odası’nın desteği ile hekimlerimiz bu danışma evinde bilabedel, sosyal sorumluluk gereği tıbbi ve hukuki her türlü hizmeti başvuran kadınlarımıza vereceklerdir. Çocuk yaşta evliliklerin, çocuk annelerin olmadığı, kadına şiddetin uygulanmadığı bir Türkiye diliyorum” ifadelerini kullandı.