AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili aday adayı Faika Altunay, İzmir Yamanlar Karslılar Derneği’nin Çanakkale Zaferi’nin yüzüncü yılı nedeniyle düzenlediği programa katıldı.
AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili aday adayı Faika Altunay, Çanakkale Şehitlerini unutmadı. Altunay, İzmir Yamanlar Karslılar Derneği’nin Çiğli ilçesinde düzenlediği 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programına katılarak, vatan uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden Çanakkale Şehitlerini andı. Çanakkale Zaferi ile ilgili hazırlanan kısa film ve şehitler için saygı duruşuyla başlayan törene, Çiğli Kaymakamı Dr. Mustafa Arı, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, İzmir Yamanlar Karslılar Derneği Başkanı Canip Namlıoğlu’nun yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
Tarihte eşine az rastlanır en büyük kahramanlık destanlarından birinin Çanakkale Destanı olduğunu ifade eden Altunay, şanlı zaferin yüzüncü yılını kutladığını belirtti. Altunay, "Töreni düzenleyen derneğe ve yöneticilere teşekkür ederim. Çanakkale zaferini hiç bir zaman unutmadık unutmayacağız. Bu gururu bizlere yaşatan ve bu yolda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bugün burada duygulanarak izlediğimiz bu programdan anlıyoruz ki bu topraklar üzerinde yaşadıkça bu destan yaşanacak ve yaşatılacaktır. Bu destan vatan bayrak ve millet olma bilincinin en önemli örneğidir" diye konuştu.