Afyonkarahisar’da yoğun kar yağışının ardından aralıklarla kapanan Ankara karayolunda mahsur kalan araç sürücüleri için Emirdağ ilçesinde “Kurtarma ve Kriz Masası” oluşturuldu.
Yoğun kar yağışına karşı Emirdağ Belediyesi, şehirlerarası yollar dahil olmak üzere şehir merkezinde yoğun bir şekilde karla mücadele çalışmasını sürdürmeye devam ediyor. Emirdağ Belediyesi ekipleri, ilçe merkezi başta olmak üzere Afyonkarahisar, Ankara karayolu üzerinde bulunan Gömü Beldesinde mağdur kalan, ilçe sınırlarından geçmekte olan sürücüleri kumanyalar dağıttılar. Yola devam etmek istemeyen araç sürücülerine ilçe merkezinde belediye misafirhanesi, otellerde ve yurtlarda kalabilmeleri için imkanlar sunan Emirdağ Belediyesi Kurtarma ve Kriz Masası ekiplerinin gece ve gündüz nöbetleşe çalışmalarını sürdürdükleri bildirildi.
Konu ile ilgili Emirdağ Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:
“Emirdağ Belediyesi,yolda kalan vatandaşlarımız için Kurtarma Masası oluşturdu. Yolda kalan vatandaşlarımız aşağıdaki telefonlara 7 gün 24 saat ulaşıp yardım isteyebilir. İtfaiye 110, Belediye 0272 442 7801, Kurtarma Masası Koordinasyon 0554 682 99 35, ilçemiz otogarında bulunan kafeterya Emirdağ Belediyesi tarafından 24 saat açık tutuluyor. Sıcak içecekler ve yiyecekler vatandaşlarımız için ücretsiz olarak sunuluyor. İlçemizde kalmak ve misafir olmak isteyenler içinde yer tahsisi yapılmış olup yine aynı Kurtarma Masası telefonlarından ilçede kalmak için yer yardımı da istenebiliyor. İlçe içinde yardıma muhtaç durumda olan kar ve buzlanmadan dolayı desteğe ihtiyacı olan vatandaşlarımız içinde belediyemiz zabıta amirliği bünyesinde bir kriz masası oluşturulmuştur. Zabıta amirliği ve bünyesindeki iş makinalari ile birlikte Destek Hizmetleri Müdürlüğü Koordineli bir şekilde ilçe içindeki sorunları çözmek için azami çaba sarfetmektedir. Alo Zabıta 153 ya da 442 7803 numaralı telefonlardan yardım ve destek isteyebilirsiniz.”