Tavşanlı’da yaşanan elektrik kesintilerini gidermek için sahada özverili bir çalışma yürüten OEDAŞ ekipleri vatandaşlardan anlayış bekliyor. Ekipler dondurucu soğukta enerji hatlarına yıkılan ağaçları temizlemeye çalışıyor.
Tavşanlı’da yaşanan elektrik kesintilerine şikayetler devam ederken, araziden gelen fotoğraflar görev alan ekiplerin ne kadar zorlu şartlar altında çalıştıklarını gözler önüne seriyor.
Kar yağışının başladığı ilk günde ağaçların ağırlığa dayanamayarak enerji hatlarının üstüne devrildikleri ve tellerin kopmasına neden oldukları gözleniyor. OEDAŞ’a bağlı ekiplerin sosyal medyadan paylaştıkları görüntülerde ağaçların yıkılarak elektrik tellerini koparttığı, hatta enerji nakil hatlarının bağlı olduğu direklerin yan yattıkları tespit ediliyor. Bu zorlu şartlar altında 22 kişilik ekiple Tavşanlı’nın en ücra köşesine dahi ulaştıklarını kaydeden yetkililer yaşanan kesintilerden dolayı vatandaşlardan anlayış beklediklerini söyledi. Tavşanlı merkezde problem olmadığını ifade eden yetkililer Balıköy Beldesi ve köylerinde çalışma yürüttüklerini, hasar tespit çalışması yaparak bir taraftan köylere enerji verdiklerini, bir taraftan da tamirat çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.(İÖ-EFE)