Antalya’nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili için hazırlanan Konyaaltı Sahili Mimari ve Kıyı Düzenlemesi Fikir Yarışması’nda kazanan mimarlar ödüllendirildi.
Antalya’nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nin yenilenmesi için Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Mimarlar Odası Antalya Şubesi ortak proje çalışmasında 51 proje sunulmuş ve Aralık ayında yarışma sonuçlanmıştı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) toplantı salonunda kazanan projeyi ve projenin içeriğini tanıtmış ve ekip başını Yüksek Mimar Mucip Ürger’in yönettiği mimarlar grubunun çalışması birinci seçilmişti.
Kazanan mimarların ödüllendirilmesi için Cam Piramit konferans salonunda bir ödül töreni gerçekleştirildi. Törene Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Osman Aydın, Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, kazanan mimarlar ve çok sayıda davetli katıldı.
Törende konuşan Başkan Türel, projenin tartışılarak daha iyi hale geleceğini vurgulayarak şöyle konuştu:
“Her proje bakıldığında bir birinden değerli. 50 civarında bir proje katıldı. Her katılımcı çok önemli mesajlar vermiş. Bu bir fikir yarışması projesi. Özellikle Antalya’nın bütün kesimlerince tartışılmasını istiyoruz. Bir ortak akıl ortaya koymak kaydıyla bu projeyi kazandırmak istiyoruz. Dünyanın en iyi mimarlarını getirip burada proje hazırlatsaydık hiç birimiz burada olmazdık. Antalya’nın “Pırlanta gerdanlığı” dediğim Konyaaltı Sahili projesi herkes için hayırlı olsun” dedi.
Başkan Türel’in konuşmasının ardından Yüksek Mimar Mucip Ürger’in ekibi birincilik ödülünü, Peyzaj Mimarı Dr. Oktan Nalbantoğlu’nun ekibi ikinciliği alırken Şehir Plancısı Zeynep Eraydın’ın ekibi ise üçüncülük ödülünün sahibi oldu. Yarışmacılara ödüllerini Başkan Türel takdim etti.