Gümüşhane Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı, Mersin’de vahşice katledilen Özgecan Aslan için ve İzmir’de karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu için yürüyüş düzenledi. ‘Bir yanım Özgecan, bir yanım Fırat’ sloganları atan yüzlerce öğrenci terörün her türlüsüne lanet okudu.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü önünde toplanan yaklaşık 500 kişilik grup sloganlar atarak Belediye Başkanlığı önündeki Fatih Parkı’na kadar yürüdü. Ellerinde "Kadın cinayetine son", "Şiddeti ben doğurmadım", "Tecavüz insanlık suçudur", "Her kadın öldüğünde insanlığımız ölüyor", "Kadın katliamına ve cinayetine son", "Sessiz kalma, suça ortak olma" yazılı pankartlarla “Bir yanım Özgecan, bir yanım Fırat”, “Fırat’a uzanan eller kırılsın”, “Özgecan’a uzanan eller kırılsın”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez,” “Vatan sana canım feda,” “Ne mutlu Türküm diyene” sloganları atan ve okullarda ölüm istemediklerini haykıran öğrencilere MHP İl Başkanı Ali Ateş ve Ülkü Ocakları İl Başkanlığı da destek verdi.
“KADINA ŞİDDET ZULMÜN DORUK NOKTASINA ÇIKTI”
Fatih Parkı önüne kadar devam eden yürüyüşün sonunda basın açıklaması yapan Öğrenci Konseyi Başkanı Serkan Yılmaz, ülkede yaşanan ve de giderek artan kadın şiddetine bir kez daha dikkat çekmek ve tepkilerini dile getirmek için bu yürüyüşü tertip ettiklerini belirterek, toplumun kanayan yarası olan kadına şiddet zulmünün doruk noktasına çıktığını, bıçağın kemiğe dayandığını ve sabır sınırlarının zorlandığını söyledi.
“GELECEĞİN ANNE VE BABALARI OLARAK BİZLER BU VAHŞETE SESSİZ KALAMAYIZ”
Her gün gazete manşetlerinde görünen kadına şiddetin Türkiye ve millet adına ciddi bir sorun ve ciddi bir utanç kaynağı olduğunu belirten Yılmaz, "Özgecan bu şiddetin ne ilki, görünen o ki ne de sonu olacaktır. Daha öncesinde defaatla yaşanan binlerce kadına şiddet olayları Özgecan’la sembolleşmiş ve toplumsal refleks olarak insanları bıktırmıştır. Böyle bir atmosferde geleceğin annesi, babası ve milletimizin temel dinamiklerini oluşturacak olan biz Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri olarak bu vahşete sessiz kalmadık, kalmayacağız" dedi.
“KADINLARIMIZ HAK ETTİĞİ KONUMA KAVUŞMALI”
Hiçbir siyasi ve ideolojik ayrım yapılmadan bu konunun yetkili mercilerce ciddiye alınıp yapılacak yasal düzenlemelerle konunun bu derece vahamete ulaşmasının engellenmesini isteyen Yılmaz, kadınların hak ettiği konuma kavuşturulmalarını istedi ve bu olayların peşini bırakmayarak sonuna kadar mücadele edeceklerini, başka Özgecan’ları kadın terörüne kurban etmeyeceklerini ifade etti.
AVCI VE ÇAKIROĞLU DA UNUTULMADI
Konuşmasının son bölümünde de Suriye’deki operasyonda şehit olan ve hayatının büyük bir bölümünü Gümüşhane’de geçiren Başçavuş Halit Avcı’ya rahmet dileklerinde bulunan Yılmaz, Ege Üniversitesi’nde çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu için de rahmet ve sabır dileklerinde bulundu.
“BU GENÇLER BU TOPRAKLARDA ÖZGÜRCE YAŞAMANIN BEDELİNİ ÇANAKKALE’DE, SARIKAMIŞ’TA, DUMLUPINAR’DA, SAKARYA’DA ZATEN ÖDEDİ”
Çakıroğlu’nun kan kaybından gencecik yaşında, hayatının baharında hayata gözlerini yumduğunu ifade eden Yılmaz, “Bu gençler bu topraklarda özgürce yaşamanın bedelini Çanakkale’de, Sarıkamış’ta, Dumlupınar’da, Sakarya’da zaten ödedi. Artık bizim feda edecek ne Özgecan’ımız kalmıştır, ne Fırat’ımız, ne başçavuşlarımız vardır. Allah hakkı için bu kadın terörüne de PKK lanetine de bir dur diyelim artık” diye konuştu.