Çağrı merkezi kuran Karşıyaka Belediyesi, işitme ve konuşma engelli vatandaşların da bu imkandan yararlanabilmeleri için "Engelsiz Mesaj" uygulamasını başlattı.
Karşıyaka Belediyesi, kurduğu Çağrı merkezini engelsiz hale getirdi. Belediye, işitme ve konuşma engelli kişilerin de 444 1 KSK (575) hattını rahatlıkla kullanabilmesi için "Engelsiz Mesaj" hizmetini başlattı. Engelli vatandaşlar bundan böyle öneri, talep veya şikayetlerini cep telefonlarından kısa mesaj atarak anında belediyeye iletebilecek. Uygulamaya göre, vatandaşların 444 1 575 numaralı hatta gönderdiği SMS’ler, çağrı merkezi’nin özel eğitimli ekibi tarafından değerlendirilecek. Ekip, ilgili müdürlüklerle iletişime geçerek çözüm sağlayacak ya da sorunun neden çözülemediğini tespit edecek. Sonuçlar en kısa sürede, yine kısa mesaj yoluyla başvuru sahibine bildirilecek. Görme engelli vatandaşlar için ise kısa süre sonra "Tek Tuşla Çağrı Merkezi" uygulaması başlatılacak.
"ARAMIZDA ENGEL YOK"
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, yakında görme engelli vatandaşlar için de bir uygulama başlatılacağını ifade ederek, "Halkımıza daha hızlı, kaliteli hizmet vermek ve sorunları en kısa sürede çözmek amacıyla kurduğumuz Çağrı Merkezi’ne artık işitme ve konuşma engelli vatandaşlarımız da rahatlıkla ulaşabilecek. Çok yakında görme engelliler için de tek tuşla arama uygulamasını başlatacağız. Kentimizi, sokaklarımızı engelli kullanımına uygun hale getirirken, tüm hizmetlerimizden sorunsuzca yararlanabilmeleri için de var gücümüzle çalışıyoruz, aramızdaki engelleri tek tek kaldırıyoruz" dedi.