Muğla’nın Bodrum ilçesinde etkili olan fırtına hayatı olumsuz yönde etkiledi. Feribot seferleri iptal edilirken, bazı balıkçı kayıkları battı.
Bodrum’da hızı saatte 70 kilometreye kadar çıkan fırtına nedeniyle bazı balıkçı kayıkları son anda limana girerken bazıları battı. Vatandaşlar da mendirek bölgesine gelerek, dev dalgaların önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Zaman zaman ıslanma tehlikesi de geçiren vatandaşlar, dalgalarla birlikte anı yakalamak için uzun süre uğraş verdi. dev dalgalar bazı iş yerlerinde su baskınlarına neden oldu. Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre Bodrum’da hayatı olumsuz etkileyen fırtınanın akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği öğrenilirken Bugün ki en yüksek sıcaklık 15 derece olarak ölçüldü. Deniz suyu sıcaklığının 16,6 derece ölçüldüğü Bodrum’da deniz ulaşımı tamamen dururken, bazı kuru yük gemileri de Bodrum’un güney kıyısındaki koylara sığındı.
METEOROLOJİ UYARDI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarılarda ise Çarşamba öğle saatlerine kadar yer yer çok kuvvetli sağanak yağışla birlikte gök gürültülü sağanak yağışların yaşanabileceği bildirildi. Meteroloji’den yapılan uyarılar ise şu şekilde:
“Batı kıyılarımızda görülen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; bu gece saatlerine kadar İzmir, Çanakkale ve Balıkesir’in Ege Denizi kıyı kesimlerinde, Aydın ve Muğla çevrelerinde ise 25.02.2015 Çarşamba öğle saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin edilmektedir. Kuvvetli yağışla beraber, yüksek kesimlerde bulunan kar erimelerinin neden olabileceği ani sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Batı ve Orta Akdeniz’de rüzgarın bu akşam saatlerinden sonra kuvvetini artırarak, Batı Akdeniz’de doğu ve güneydoğu yönlerden, Orta Akdeniz’de ise doğu ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/saat) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın çarşamba günü öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Fırtınanın Pazartesi akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.
Fırtınadan dolayı oluşacak olumsuzluklara karşı başta denizcilerimiz olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olması gerekmektedir.”