Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından ’Başarıyı Etkileyen Faktörler ve Sınav Kaygısı’ konulu konferans düzenlendi.
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda, Psikiyatrist Dr. Reşat Sabri Yurdakul’un sunumuyla gerçekleşen konferansta lise öğrencilerine, ailelerine ve öğretmenlere başarının sırrı ve sınav kaygısının önüne geçebilmenin formülleri anlatıldı.
“Başarının önündeki engelleri kaldırırsak, herkesin başarıya ulaşabileceğine inanıyoruz” diyen Yurdakul, çocukların derslerinde başarılı olabilmesi için ailelerin çocuklarına yaklaşımının çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Ders çalışmaları konusunda çocuklara baskı yapılmasının yanlış olduğunu belirten Yurdakul, “Evde çok kural koymamamız lazım. Kurallar belirlenirken çocuklarla ortak paydada buluşursak bu daha sağlıklı olur” dedi.
Depresyonun gençlik çağında çok fazla gözlemlendiğini ifade eden Yurdakul, “Depresyon erkeklerde daha çok öfke, sinirlilik, çabuk tepki, kızlarda ise biraz daha içe kapanma şeklinde ortaya çıkabiliyor. Bu tür bireyler özgüven eksikliği yaşıyorlar, konsantre olamıyorlar, derslerindeki başarıda düşüş oluyor ve kendilerini değersiz hissediyorlar. Bu süreçte aileler mutlaka çocuklarına destek olmalıdır” diye konuştu.
Ülkemize sağlıklı ve eğitimli bireyler yetiştirmek için gençlere büyük önem verdiklerini kaydeden Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Hülya Atila ise, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak düzenlemiş oldukları seminere katılan öğretmenlere, öğrencilere ve ailelerine teşekkür etti.