Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, trafik sorununun metropol kentlerin kaderi olmaması gerektiğini belirterek, yeni yapılacak köprüler ve açılacak bulvarlarla Adana’da trafiğin, artan araç yükünü karşılayacak hale getirilebileceğini kaydetti.
Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı ilk toplantısı, Hüseyin Sözlü’nün başkanlığında gerçekleşti. Gündem dışı söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Ozan Gülaçtı, sabah ve akşam saatlerinde trafik yoğunluğunun kuzey ve güney bölgelerde had safhaya ulaştığını belirterek Başkan Hüseyin Sözlü’ye çözüm önerilerinde bulundu.
Trafiğin rahatlatılması için bir takım çalışmalar yaptıklarını anlatan Başkan Hüseyin Sözlü ise "Trafik sorunu metropol şehirlerin kaderi olmamalı" diye konuştu. Yüreğir ilçesinde, Yeşil Bulvar ile Adnan Menderes Bulvarı’nı birleştirecek bir köprünün, bölgenin trafik yükünü orta vadede rahatlatacağını söyleyen Başkan Sözlü, Cevat Yurdakul Bulvarı ile Orhan Kemal Bulvarı arasına da bir köprü yapılacağını kaydetti. Çukurova ilçesinden Seyhan ilçesindeki Güney Kuşak Bulvarına da dikine bir bulvar açılarak Adana’nın artan araç sayısının yükünü karşılamak için istediklerini anlatan Başkan Sözlü, kısa sürede bu projeleri hayata geçireceklerini kaydetti.