Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 11. gerçekleştirilen Çocuklarda İleri Yaşam Desteği (ÇİLYAD) Eğitiminin kent genelinde görev yapan yirmi üç 112 Acil Servis personelinin katılımı ile başladığı belirtildi.
Gerçekleştirilen eğitim çalışmasının açılışında konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, sağlık alanında kamu aracılığı ile yürütülen hizmetlerde geçmişe göre yapılan iyileştirmelere değinerek, “O zamanlar, bugün geldiğimiz noktayı hayal bile edemezdik. Geçmiş yıllarda bu kadar imkana sahip değildik. Ambulans sayısı az, olanlar da oldukça eski ve masraflıydı. Sağlıkta Dönüşüm ile şükürler olsun ki o günler geride kaldı. Şimdi her yönden teknolojik ve yeni ambulanslara, imkanlara sahibiz. O günlerde, bugünlerin hayalini dahi kuramazdık. Bunları sizlerin de bilmeniz gerekiyor. Çoğunuz göreve yeni başladınız. İyi ve konforlu bir ortamda çalışıyorsunuz. Size ve bize düşen elimizdeki bu imkanlara sahip çıkarak, devletimizin emanetlerini israf etmemek" dedi.
Konuşmaların ardından 11. ÇİLYAD Eğitimi yirmi üç katılımcı ile başlarken, eğitim çalışmasının 7 Mayıs ta sona ereceği kaydedildi.