Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı tarafından 2014 yılında usullerine uygun olarak yük ve yolcu taşımacılığı yapan örnek sürücüler ödüllendirildi.
Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı (HATSO) konferans salonunda Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı tarafından düzenlenen sertifika törenine HATSO Başkanı Servet Taş, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Arslan, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İrfan Sarı, Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Akboğa, Derav Hazal Maden firması sahibi Aydın Çiftçi ve şoförler katıldı. Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı’nca 2014 yılında ilde yapılan çalışmalar ve anketler sonucunda taşıma esas ve usullerine uygun olarak yük ve yolcu taşımacılığını yapan ve trafikteki davranışlarıyla örnek olan taşımacı esnaflara ‘örnek sürücü sertifikası’ verildi. Burada konuşan İrfan Sarı, çok önemli bir program için bir araya geldiklerini belirtti. Sarı, “Aslında Hakkari makus tarihini yenmek üzeredir. Hem Kürdistan özgürlük mücadelesinin geldiği nokta hem Kürt bireyinin entelektüel bir birikimi hem de meslek anlayışı yavaş yavaş gelişmektedir. Bu anlamda ben böyle bir organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen oda başkanımız Abdi Arslan’a teşekkür ediyorum. Bugüne kadar imajımız maalesef ki genelde iyi bir misyona yönelmedi. Üzerimizdeki bu öngörüleri kaldırmak için meslek grupları olarak bizlere büyük bir iş düşüyor. Biz varlığımızla hizmet üretme noktasında toplumun mihenk taşlarıyız” şeklinde konuştu.
HATSO Başkanı Servet Taş ise, sürücülüğün çok önemli bir meslek olduğunu ifade ederek, “Bugün ülkemizde her gün yaşanan trafik kazaları sonucunda ne yazık ki birçok ailenin canı yanmakta, birçok maddi zararlar meydana gelmektedir. Hayatları dört teker üzerinde geçen şoför kardeşlerimize Sayın Başkanımız Abdi Arslan bir ilke imza atarak örnek şoförlere sertifika töreni düzenledi. Umuyorum ki diğer sürücülere de iyi bir örnek olacaktır” dedi.
Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Arslan da, bu program vesilesi ile acı, hüzün ve gözyaşı ile dolu kara bir 2014 yılına inat, 2015 yılının barışa, huzura, kardeşliğe, akan gözyaşlarının dinmesine ama en önemlisi Kürdistan coğrafyasında akan bu kanın durmasına ve insanların özgürce bir yaşama kavuşmasını temenni etti. Arslan, “Bu örnek sürücü arkadaşlarımızı tespit ederken, özellikle taşıma esas ve usullerine uygun olarak yaptığımız anketler sonucunda tespit ettik. Bu örnek davranışlarının bir ömür devam etmesini diliyorum” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından 2014 yılının örnek sürücüleri seçilen 15 kişiye sertifikaları törene katılanlar tarafından verildi. Bir taksi durağına ise, yolcu taşımacılığı esas ve usullerine uygun olarak çalıştığı için takdirname verildi. Törende ayrıca Derav Hazal Maden Şirketi sahibi Aydın Çiftçi de Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Arslan’a Hakkari’ye yaptığı çalışmalardan dolayı plaket takdim etti.