Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Rize Gençlik Merkezi tarafından Sarıkamış Şehitleri anısına 1. Dünya Savaşı’nda cepheye cephane taşıyan 120 kahraman çocuğu konu alan sinema filmi " 120 " İl Milli Eğitim Müdürlüğü, RTE Üniversitesi ve KYK Yurtlarında kalan gençlere ücretsiz izletildi.
Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü yaptığı açıklamada ’’ Tarihi önemi çok büyük olan Sarıkamış için söyleyeceğimiz çok şey vardır. Gençlerimize bu duyguları hissettirmek amacıyla Sarıkamış cephesinde o zor şartlarda cepheye cephane taşıyan 120 gencimizi konu alan sinema filmini haftanın anlam ve önemine binaen seyrettirmek istedik. İnanıyorum ki gençler o zaman ki şartları göz önünde bulundurarak kıyaslama yapma fırsatı buldular. Asımın Gençliğin olarak Şühedayı Unutturmayacağız"
Etkinliğe katılan gençler böyle bir fırsatı sundukları için Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkür ettiklerini söyleyerek, Türk Gençliği olarak geçmişi unutmayan ve geçmişinden ders çıkararak geleceği şekillendiren nesiller olacaklarının sözünü verdiler.