TRABZON (AA) - Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü İrfan Güvendi, çay piyasasında kalite ve istikrarın önemli olduğunu belirterek, "Bu nedenle de çayda kaliteli üretimi destekliyoruz" dedi.

Güvendi, Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon Bölge Müdürü Ergin Çubukçu ile çay sektöründe işbirliği yaptıkları Özçay Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Fabrikasını ziyaret etti.

Fabrikada incelemelerde bulunan Güvendi, Özçay Genel Müdürü Erdal Saral ile bir süre sohbet etti.

Güvendi, burada yaptığı konuşmada, çok ortaklı kooperatif statüsünde olan Özçay ile yaptıkları işbirliğinden memnun olduklarını belirterek, "Birliğimize üye üreticilerden Özçay'a ürün teslim edenlerin yaş çay yaprağı bedellerini, piyasa fiyatı üzerinden ödüyoruz. Ödediğimiz bedel karşılığında da Özçay'dan kuru çay alıp Türkiye genelindeki satış reyonlarımızda pazarlıyoruz. Tüketicilerden gelen taleplerden memnunuz. Hedef Özçay'ın daha fazla üretmesi, bizim de satmamızdır" diye konuştu.

Tüketicilerin son yıllarda çayda kalite ve organikliğe önem verdiğini vurgulayan Güvendi, şöyle konuştu:

"Kaliteyi bozmadan her gün üzerine koymak lazım. Piyasada kalıcı olmak için kalite ve buna bağlı istikrar çok önemli. Bu nedenle çayda kaliteli üretimi destekliyoruz. Yaptığımız işbirliğinde kaliteden taviz vermiyoruz. Özçay da bu konuda takdire değer bir itinayla üretim yapıyor. Dünya kaliteye yöneliyor. Gıda maddelerinde sıfır hata istiyor. Günümüzde üretim müşteri talebini dikkate alarak yapılmalı. Bu daha fazla tüketim, dolayısıyla aynı oranda da üretim demektir. Biz tarım kredi kooperatifi olarak kaliteli üretim ve ambalaj ile marka isimler yaratmanın çabası içindeyiz."

Güvendi, Tarım Kredi Kooperatifi olarak yapısal değişikliğe gideceklerini, yıl sonuna kadar holdingleşerek genel müdürlüklerini İstanbul'a taşıyacaklarını kaydetti.

Saral da kaliteli üretim için araştırma, geliştirme ve marka oluşturma çalışmalarına ağırlık verdiklerini ifade etti.