Erzincan’da Mustafa Çağatay Çağan isimli vatandaş, mezun olduğu eski okuluna “Matematik Polikliniği” adı altında bir çalışma odası yaptırdı.
Erzincan Lisesi’ndeki “Matematik Polikliniği”nin açılışı, İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, çalışma odasını yaptıran okulun eski öğrencilerinden Mustafa Çağatay Çağan, okul müdürleri, Erzincan Lisesi öğretmenleri ve öğrencilerin katıldığı törenle gerçekleşti. Törende konuşan Mustafa Çağatay Çağan, “Erzincan Lisesi’nin bir parçası olmaktan iftihar ediyorum. Erzincan Lisesi’nin şanlı geçmişini yarınlara taşımanın gayreti içerisinde olan Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüze, Erzincan Lisesi Müdürümüz İbrahim Salar Bey’e ve öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bugün açılışını yapmış olduğumuz bu Matematik Polikliniği diye adlandırılan bu çalışmanın hem öğrenci arkadaşlarımıza, hem öğretmenlerimize hem de Erzincan Lisesi’ne hayırlar getirmesini diliyorum. Ümit ediyorum ki bu çalışma hem bilim tarihinin hem matematik alanının basamaklarını aziz milletimizin ismini altın harflerle yazdıran Ali Kuşçu gibi, Uluğ Bey gibi, El Harezmi gibi nice bilim adamı, vatan evlatlarının yetişmesine katkı sağlayacağı inancındayım” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün ise şunları söyledi:
“Bugün iki yönden sevinçliyiz. Erzincan’ımızın güzide bir okulu olan Erzincan Lisemizin havasını teneffüs etmiş olan, burada okumuş olan Sayın Mustafa Bey’in yapmış olduğu bu çalışma bizim için son derece çok önemli, bunu çok önemsiyoruz. Eğitim sadece eğitimcilere bırakılmayacak kadar gerçekten büyük bir mesele. Herkesin bir taraftan el atması gereken bir mesele olduğuna biz inanıyoruz. Buraya poliklinik denilmiş, yani hastaların tedavi edildiği yer anlamına geliyor malumunuz. Maalesef sayısal derslerde hem ülkemiz olarak hem de ilimiz olarak biraz daha sayısal dersler bir hastalık niteliğindedir. Öğrencilerimiz sayısal derslerden kaçıyorlar. Poliklinik olması öğretmenlerimizin birebir ilgilenecekleri, öğrencilerin sıkıntılarını birebir çözecekleri ciddi bir isim, yani birebir müdahale olacak. Öğretmenlerimiz inşallah birebir müdahalelerle sayısal derslerimizi, diğer derslerimizi ilimizin hak etmiş olduğu yere çıkaracaklardır.”
Erzincan Lisesi Müdürü İbrahim Salar, Matematik Polikliniği’nin matematiği öğrenci açısından bir hastalık halinden kurtarmak, bunun bir tedavisinin mümkün olduğunu göstermek, birebir eğitim merkezli soru kutucuğu uygulaması, öğretmenlerin birbiri ile etkileşimi, gösterilerle matematik planlaması, ikramlar ile öğrenci çekme, matematik olimpiyatlarına altyapı kazandırmak amacıyla kurulduğunu söyledi. Açılışın sonunda Çağan’a Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Erzincan Lisesi tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.
Poliklinikte çalışmaya gelen 10-G sınıfı öğrencilerinden Melisa Yedigöl, “Burada açılmış olan oda sayesinde öğretmenlerimizle birlikte olacağız ve soruları öğretmenlerimizin yönergeleri sayesinde daha dikkatli çözme fırsatı bulabileceğiz. Bu oda sadece matematiğe ait olduğu için soru sorma fırsatımız daha çok oluyor ve bu oda sayesinde bizlere matematiği daha çok sevdirecekler. Bunun yanı sıra matematiği yapamayanlar için çok büyük bir fırsat bence" dedi.