Türkiye Bilardo Federasyonu’nun düzenledeği Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası 1 Etap müsabakalarının final bölümünde yer alarak 9 yıl aradan sonra ilk kez resmi bir turnuvaya katılan Semih Saygıner, göğsünde geçtiğimiz günlerde Tarsus’ta öldürülen Özgecan Aslan’ın fotoğrafıyla müsabakaya çıktı. Saygıner, herhangi bir tahrikin tecavüzü mazur gösteremeyeceğini belirterek, "Kadına ne giyeceğini öğreteceğine, sen tecavüz etmemeyi öğren" diye konuştu.
FEDERASYON BAŞKANI MUTLU
Majesty Mirage Park Oteli’nde öğle saatlerinde yapılan seremonide müsabakalarda görev alan hakemler ve sporcular izleyenlere tanıtıldıktan sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı hep birlikte okundu. Daha sonra kürsüye gelen Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, bu turnuvayla birçok ilke imza attıklarını belirterek, rekor katılımla yarışmaya iştirak eden 800 sporcu sayısına uygun olarak 48 hakemle 9 gün boyunca toplam bin 111 maç oynanacağını söyledi. Askerde olan ve yıllık izninin tümünü turnuvada top silerek kullanan Hakan Çavuşoğlu’na, emeklerinden dolayı Teknik Kurul Başkanı Melih Turan’a ve tüm görev alanlara teşekkür eden Ersan Ercan, şampiyanadaki en önemli ilklerden birinin de Semih Saygıner’in 9 yıl aradan sonra tekrar şampiyonaya katılımı olduğunu söyledi. Ercan, "Bu salonda bilardo oynayanların yüzde 70’inin bilardoyu sevme ve başlama sebebi, dünya şampiyonu sporcumuz Semih Saygıner’dir" dedi. Ercan, federasyon başkanı olarak yaptığı en büyük icraat olarak da bir spor televizyonu kanalıyla canlı yayın anlaşması yapmasını gösterdi.
ŞAMPİYON, İLK MAÇINI FARKLI KAZANDI
800 sporcunun katıldığı elemelerden seçilen 27 sporcu ve 4 Milli Takım sporcusuyla Dünya Şampiyonu Semih Saygıner’dan oluşan ustalar grubu "Main Turnuva"da masa başına geçti. Finallerin ilk maçında Çetin İnceiş’le eşleşen Semih Saygıner bir seferde 11 sayı yaptarak 34-9 öne geçtiği müsabakayı 40-11kazandı.
SAYGINER: "BİR ERKEK OLARAK UTANIYORUM"
Finallerdeki ilk maçından sonra gazetecilerin Özgecan Aslan’ın öldürülmesiyle ilgili görüşü sorulan Semih Saygıner, "Türkiye’deki en büyük problemlerden bir tanesi kadına uygulanan şiddet, ben bir erkek olarak utanıyorum. Öncelikle erkeklerin yetiştirilmesiyle ilgili ciddi problemler olduğunu düşünüyorum Türkiye’de, önce anneler erkeğe kadına nasıl davranması gerektiğini öğretecek. Çünkü bunu normalleştirecek bir süreç yaşıyoruz şu anda sanki kadın dövülebilir, şiddet uygulanabilir, hatta suçlu odur eğer tahrik etmişe gibi.. Olma tahrik, öğren. Sosyalleş, kadına ne giyeceğini öğreteceğine sen tecavüz etmemeyi öğren. Bu çok iyi bir slogandır bence budur. Medeni olmakta fayda var" diye konuştu.
Saygıner, 9 yıl sonra katıldığı ilk turnuvadaki ilk maçını kazanmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.
Şampiyonada yarın final müsabakaları oynanacak.