Ankaralı türkücü Mehmet Dağparçası, kimlik fotokopisi kullanılarak üzerine 30’un üzerinde cep telefonu hattı alındığını öğrenince şok oldu.
Ankaralı türkücü Mehmet Dağparçası, 2007 yılında kaybettiği kimliğinin fotokopisinin çoğaltıldığını belirterek, bilgisi dışında üstüne 30 telefon hattının alındığını söyledi. Dağparçası, “Mutlaka bunların önleminin alınması gerekiyor. Ben her akşam işyerine gittiğimde ya polisle karşılaşıyorum ya da savcı yanına çağırıyor, gel ifade ver diye. Ben artık ifade vermekten bıktım, uyuyamıyorum. Maddi ve manevi olarak da yıprandım. Bunun önleminin alınmasını rica ediyorum. Yetkililere sesleniyorum; Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımıza sesleniyorum, artık buna birilerinin dur demesi gerekiyor. Bilgim olmadan yazlık kiralıyorlar, internet üzerinden bisiklet alıyorlar, bilgisayar alıyorlar" diye konuştu.
Bilgisi olmadan yapılan işlemleri savcının çağırmasıyla öğrendiğini belirten Dağparçası, “Kimlik fotokopisinden bunlar yararlanmışlar benim bilgim olmadan. Tam bir senedir bununla uğraşıyorum, 30 tane telefon hattı açılmış. İşimizden ekmeğimizden oluyoruz. Ben onları Allah’a havale ediyorum, benim bilgim dışında alışveriş yapan insanların frenlenmesini istiyorum. Lütfen bunları durdurun artık, takipsizliğimi istiyorum" şeklinde konuştu.
Dağparçası, ikinci albümü için dolandırıldıktan sonra bir eser yaptığını ifade ederek, "Çünkü beni kurban seçtiler, ben de ’kurban kurban diye ’ parça yaptım. Kurban diye diye kurban seçtiler beni" dedi.