Yasin KIRAS/SİVAS, () - SİVAS Valisi Alim Barut ve il protokolü Ramazan Bayramı dolayısıyla sevgi evleri, huzurevi ile şehit ve gazi ailelerine ziyarette bulundu.
Sivas Valisi Alim Barut ve eşi Miyase Barut, Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Aykut, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ve İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, Ramazan Bayramı ziyaretleri kapsamında ilk olarak sevgi evlerini ziyaret etti. Vali Barut ve yanındakiler, evleri gezerek burada kalan çocuklarla bayramlaştı. Buradaki kız çocuklarıyla bir süre sohbet eden il protokolü daha sonra İhramcızade İsmal Hakkı Toprak Huzurevi'ne geçti.
Burada kalan yaşlılar ile bayramlaşan Vali Barut, bir süre huzurevi sakinleri ile sohbet etti. Huzurevi ziyaretinin ardından il protokolü, şehit ve gazi ailelerini de ziyaret ederek ailelerle bayramlaştı.
Bayram ziyaretlerinin ardından Sivas Valiliği tarafından Buruciye Medresesi'nde bayramlaşma programı düzenlendi. Programda konuşan Vali Barut, "Ramazan Bayramı sadaka-ı fıtır bayramı. Bunun gerisinde tabi ki 1 aylık bir oruç mevsimi var. Sivas'ta oruç mevsimini çok güzel geçirdik. Gerçekten yılın en uzun günlerine rastlamasına rağmen sıkıntı çekmeden Sivas'ın güzel ikliminin etkisiyle güzel bir Ramazan geçirdik. İşte tüm bu güzelliklerin sonunda bayrama ulaştık" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI