Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Ticaret Odasına (GTO) iadeyi ziyarette bulundu.
GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık’dan oda çalışmaları hakkında bilgi alan Yerlikaya, şehrin hedefleri hakkında görüş alışverişinde bulundu.
Bartık, ziyarette yaptığı konuşmada, Gaziantep’in güvenilir bir şehir olduğunu, bunu bilen bankaların da krediyi gönül rahatlığıyla verdiğini belirtti.
Kentin kredibilitesinin oldukça yüksek olduğunu ifade eden Bartık, alınan kredilerin de yatırımda değerlendirildiğini dile getirdi.
Gaziantep’in en fazla ihracat yaptığı ülkenin Irak olduğunu hatırlatan Bartık, bu ülkeyle ihracatın daha ileri seviyede olması için Gaziantep’ten, Erbil’e uçak seferlerinin başlamasını istediklerini vurguladı. Bu taleplerini Irak yetkililere ilettiklerini anlatan Bartık, Vali Yerlikaya’dan da bu konuda destek istedi.
Oda çalışmaları hakkında da bilgi veren Bartık, son aylarda art arda hayata geçirdikleri projelerle oda üyelerinin işlerini kolaylaştırdıklarını ifade etti.
Yerlikaya da Gaziantep’in her zaman Türkiye’nin iki katı büyüdüğünü, bunun da şehrin performansını ortaya koyduğunu kaydetti.
Yerlikaya, Gaziantep-Erbil arasında uçak seferlerinin başlatılması için girişimde bulunacağını sözlerine ekledi.