Adana’da, “Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve Hayvan Hareketlerinin Kontrolü Genelgesi” kapsamında eğitim toplantısı yapıldı.
Toplantının açış konuşmasını yapan Adana Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fatih Asak, Adana’da 2014 yılı hayvan hastalıkları ile mücadele çalışmalarında başarılı olunduğunu, bu başarının 2015 yılında daha da katlanarak artacağını söyledi. Genelgenin veteriner hekimler, teknikerler ve teknisyenleri için yol gösterici olduğunu belirten Asak, başarılı bir çalışma ve hedeflere ulaşma açısından bu genelgenin çok iyi takip edilip uygulanması gerektiğini kaydetti. Asak, bu program kapsamında yapılacak çalışmaların, hiçbir aksaklığa mahal vermeden sürdürülmesi, karşılaşılan veya karşılaşılabilinecek olumsuzluklar hakkında ilgili şube müdürlüğüne zamanında bilgi verilmesi gerektiğini söyledi.
Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Sonay Aslan ise hayvansal ürünlerin insan beslenmesindeki tartışılmaz gereksiniminin hayvan sağlığının önemini artırdırdığını belirtti. Aslan, "Hayvan sağlığı tesis edilemediğinde hayvan hastalıkları nedeniyle hayvancılık sektöründe ciddi verim kayıpları oluşmakta, insan sağlığı bu durumda olumsuz etkilenmektedir. Ülkemizin önemli bir potansiyeli olan hayvan ve hayvansal ürünlerin ihracat imkanları ortadan kalkmaktadır. Yayımlanan bu genelge bizim çalışmalarımızın yol göstericisidir. Çalışmalarımızda uygulama farklılıklarının olmaması ve çalışma düzeni açısından da genelgeye uyulması büyük önem arz etmektedir" dedi.
Toplantıda Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şubesinde görevli Veteriner Hekim Mesut Topal ve Serpil Yücel ile Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü Numune Kabul Şefi Harun Akıllı tarafından hayvan hareketleri ve küpeleme, bulaşıcı ve tazminatlı hastalıklar, numune alma, aşılama programı konularında sunum yapıldı.