Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanlığı ve Okul Öncesi Öğretmenliği Bölüm Başkanlığı’nın desteği ile Araştırma Görevlisi Mehmet Demirkol, A. Selam Ertekin, öğretim görevlisi Mahmut Altunhan ile Beykaya İlkokulu’nu ziyaret etti.
Öğrenciler daha önceden Eğitim Fakültesi’nde Beykaya İlkokulu anasınıfı için düzenledikleri kermesten gelen gelir ile okulun anasınıfı ihtiyaçlarını karşıladı. Sınıfa materyal ve kırtasiye desteği sağlayan öğrenciler, çocukların daha güzel bir ortamda ders görmelerini amaçladıklarını belirtti.
Okul öncesi öğretmen adayları anasınıfının eksiklerini tamamladıktan sonra anasınıfı öğrencileri ile birlikte okul bahçesinde oyunlar oynayıp şarkılar söyledi. Okul öncesi öğretmeni olmak için birer aday olan üniversite öğrencileri, anasınıfı öğrencilerinin gelişim alanlarına destek olmayı hedeflediklerini, bu hedefe ulaşarak da çocukları sevindirdikleri için en az onlar kadar sevinçli olduklarını dile getirdi.