1998 yılında ormanlık alanlarda devriye amaçlı kurulan Sincap motorize ekipler motorlara takılan aparatlar ile artık küçük çaplı yangınlara da müdahale edebilecekler. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü tarafından çalışma ile Sincap Motorize Timindeki 4 adet motosikleti modernize ederek olası bir yangında ilk müdahaleyi yapabilecek kapasiteyi getirildi.
Fethiye Orman İşletme Müdürü Mustafa Pervanlar, geçtiğimiz yıllarda devriye amaçlı görev yapan Motorize Sincap ekiplerinin artık orman yangınlarında ilk müdahale aracı olarak da görev yapabileceklerini açıkladı. Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü emrinde 9 motosikletten oluşan Motorize Sincap Timindeki 4 motosiklet yangına ilk müdahale yapabilecek şekilde modernize edilirken, yeni yapılan düzenlemede, Makine Mühendisleri tarafından projesi yapıldıktan sonra Makine Mühendisleri Odasınca proje onaylandı. Onaylanan proje ile motor vizeden geçtikten sonra trafik tescilde ruhsata işlendi.
Motosikletin üzerinde yangın söndürme ekipmanının yanı sıra siren ve ses düzeni, yangın söndürmek için 20 litrelik su tankı ve 20 litrelik köpük tankı bulunuyor. İtici gaz olarak basınçlı azot gazından yararlanılıyor. Basınçlı azot gazı köpük ve suyu karıştırarak basınçlı bir şekilde alevlere sıkılmasını sağlıyor. Motosikletin kapasitesi 4 dakika süresince 100 metre kare alanı söndürebilecek şekilde tasarlanmış. Motosiklet ile daha çok yeni başlayan yangınlarda veya piknikçilerin söndürmeden bırakıp gittiği piknik ateşlerinde kullanılması planlanıyor.