Çubuk Belediyesi, İlçe Müftülüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çubuk Dernekler Federasyonu tarafından ortaklaşa kurulan İlçe Kültür Komisyonu, Mevlit kandili nedeniyle ilçede çeşitli etkinlikler düzenledi.
Çubuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Şükrü Acıelma, İlçe Müftüsü Bilal Kara, Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinatörü Cüneyt Küpeli ve ilçe kültür komisyonu üyeleriyle birlikte huzur evine giden anaokulu öğrencileri, huzurevi sakinlerinin neşe kaynağı oldu. Ellerinde çiçekleriyle tek tek huzur evinde kalan yaşlıları ziyaret edip ellerini öperek onlarla konuşan Celal Tarman Anaokulu öğrencileri, huzurevi sakinlerinin yeni yıllarını ve Mevlit kandillerini kutladı.
Huzurevi sakinleri, çocuklarla uzun süre sohbet etti, hikayeler anlattı, çocukların sorularına cevap verdi.
İlçe Kültür Komisyonu olarak ilçede bulunan huzurevindeki yaşlı kardeşlerini ziyaret ettiklerini söyleyen İlçe Müftüsü Bilal Kara, “Yaşlılarımızı sevinç ve neşe kaynağı çocuklarımızla buluşturarak mübarek Mevlit kandillerini ayrıca yeni yıllarını kutlamak üzere kendileriyle beraber olduk ve bu beraberliğimiz dolayısıyla kendilerinin mutlu olduklarını, sevinçli olduklarını bu durumdan da hoşnut olduklarını gördük. Böyle güzel günlerde yanlarında olduğumuzu ifade ettik” diye konuştu.
Çubuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Şükrü Acıelma da, bize yarını hatırlatan yaşlılarımızla, geleceğimizi hatırlatan gençleri buluşturduklarını belirterek "Yaşlılar bizim geleceğimiz yarın biz de yaşlı olacağız, onun için kendilerinin kandillerini kutladık ve bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın da kandillerini kutluyoruz” diye konuştu.
Huzurevi ziyaretinin ardından İlçe Kültür Komisyonu tarafından Mevlid kandili dolayısıyla Günümüzde Hazreti Peygamberi Anlamak konulu bir de konferans düzenlendi. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde Diyanet İşleri Başkanlığı vaizlerinden Aynur Aytaç tarafından verilen konferansa Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, eşi Müberra Acehan, İlçe Müftüsü Bilal Kara, Ak Parti İlçe Başkanı Baki Demirbaş, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İlginin yoğun olduğu konferans Kur’anı Kerim Tilaveti ile başlarken daha sonra açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Bilal Kara yaptı.
Diyanet İşleri Başkanlığı vaizlerinden Aynur Aytaç ise, Hz. Peygamber ile çok kısa bir dönemde o cahiliye döneminden Asrı Saadet dediğimiz, mutluluk çağı dediğimiz bir toplumun meydana geldiğini söyledi.
Katılımcılara güllerin dağıtıldığı konferans, İlçe Müftüsü Bilal Kara’nın konuşmacı Aynur Aytaç’a çiçek takdimiyle sona erdi.