AK Parti Kars Milletvekili Aday Adayı Suat Ögel, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle mesaj yayımladı.
Ögel mesajında, Çanakkale Zaferi, 1. Dünya Savaşı’nın seyrini değiştiren, tarihe “Çanakkale Geçilmez” sözü ile yazılan büyük bir destan olduğunu belirterek, “Milletimizin birlik ve beraberlik ruhu ile neler başarabileceğini bütün dünyaya gösteren bu destan, sadece tarihe değil, gönüllere de kazınmıştır” dedi.
Çanakkale, destanını yazan kahraman Türk ordusunun, savaşta dahi insanlığını unutmadığını tüm dünya milletlerine gösterdiği bir yer olduğunu söyleyen Milletvekili Aday Adayı Suat Ögel, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“İnsan olmanın, insana saygı duymanın, vicdan sahibi olmanın zaman ve yer koşuluna bağlı olmadığını, kahraman Türk ordusu tüm dünyaya Çanakkale’den göstermiştir. Yaralı düşmanı hastaneye sırtında götüren, vurduğu düşman gemisinden denize düşen askerlerin kurtulabilmesi için top ateşini kesen Mehmetçik yalnız Gelibolu’da değil tüm dünya uluslarının gönlünde de taht kurmuştur. Türk toplumunda millet olma bilincinin tohumlarının atıldığı ve Kurtuluş Savaşı’nın kazanılması adına önemli bir mesafe kat edildiği Çanakkale zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Bu duygularla, Çanakkale zaferinin 100. yıldönümünü büyük bir gururla kutluyoruz. Komutanından erine kadar bu mücadeleye iştirak eden bütün kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden ve hayatta olan kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anar, büyük Türk Milletinin ve kahraman Türk silahlı kuvvetlerinin bu anlamlı günlerini kutlarım.”