Muşta kar yağı ve fırtınadan dolayı 3 günden bu yana kapalı olan Muş-Kulp karayolu, Karayolları 113’üncü Şube Şefliği ekipleri tarafından karla mücadele çalışmasına başladı.
Kentte 3 gündür etkili kar yağışı ve tipi, ulaşımı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Yoğun tipi ve kar yağışının yaşandığı Muş-Kulp karayolu da 3 gündür kapalı durumdaydı. Kar yağışının durmasıyla çalışmalara başlayan Karayolları 113’üncü şube şefliği ekipleri, Muş-Kulp karayolunda karla mücadele çalışmasına başladı. Kar savurma aracı ve bir greyderin çalıştığı yolun 2 gün içinde ulaşıma açılacağı belirtildi.
Çalışmayla ilgili açıklama yapan iş makinesi operatörü Dursun Kızıldağ, yolun 3 gündür kapalı olduğunu hatırlattı. Kızıldağ, "3 gündür yolumuz kapalıdır. Biz de bugün bu yolu açmaya çalışıyoruz. İleride kar yığıntıları çok daha fazla durumda. Eğer kar yığının beklediğimizden fazla olmazsa birkaç gün içinde yolumuzu ulaşıma açacağız" diye konuştu.
DONDURUCU SOĞUKTA ABDEST ALIP NAMAZ KILDILAR
Öte yandan, karla mücadele çalışması yapan personeller Kozma Dağı’nda dondurucu soğuğa aldırış etmeden abdest alarak kar üzerine serdikleri paltolarının üzerinde namaz kıldılar.