Asgari ücret yılın ilk yarısında 949 TL, ikinci yarısında 1000 TL oldu. Böylece asgari ücretliler yılın ikinci yarısında bu sene sonundaki 891 TL'lik maaşa göre 109 lira fazla ücret alacak.

İŞVERENLER ŞOKTA

2015 yılında geçerli olacak bu asgari ücret artış oranları işvereni 'şok' etti. İşverenleri temsilen masada yer alan Türkiye İşverenler Sendikası'nın en son teklifinin ilk 6 ay için yüzde 4.5, ikinci altı ay için de yüzde 4.5 olduğu; yüzde 6+6'lık artış oranı karşısında 'şok' yaşadıkları belirtildi.

HÜKÜMET 3+3 İLE OTURDU

Hükümetin, yüzde 3+3'lük zam teklifiyle oturduğu masadan, yüzde 6+6 artış ile kalkıldı. Ancak bu oran ne işçi sendikalarını ne de işvereni memnun etti. Türk-İş temsilcileri "Getirebileceğimiz en iyi noktaya yükselttik. İşverenler şok oldu. Böyle bir oran beklemiyorlardı. Biz bu orana karşın muhalefet ettik" dediler.



TÜRK-İŞ RAKAMI BEĞENMEDİ

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay hükümetin açıkladığı asgari ücret rakamları ile kendilerinin tespit ettiği rakamların uyuşmadığını dile getirdi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcisi, Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantısında, ağır işlerde çalışan bir işçinin geçimi için gereken asgari tutarı net bin 424 lira 70 kuruş olarak sunmuştu.