ARTVİN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, "CHP, ana muhalefet görevini bırakmış, darbecilerle birlikte geçmişten tevazu etmiş kültürü uygulamaya çalışıyor" dedi.

Nebati, Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Artvin 4. Olağan Kadın Kolları Kongresi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti'de gençlik ve kadın kolları kongrelerinin heyecanla yapıldığını, Artvin'de de kadınların bunu çok iyi sahiplendiğini söyledi.

Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesini anımsatan Nebati, "İnsanlığımızdan, böylesi insanlar olduğu için utanıyoruz. Biz ölenlerin arkasından ağlar, perişan olanların arkasından perişan oluruz. Biz üzüntü duyanların üzüntülerini içimize alırız" ifadelerini kullandı.

-"Dinledikleri yetmiyormuş gibi dalga geçmişler"

Nebati, CHP'nin, "paralel yapı"nın bir parçası olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti:

"Ahlaksızlar para dağıtmışlar. Dinledikleri yetmiyormuş gibi dalga geçmişler. Her türlü belgeyi saklayıp dinlemeyi yapmışlar. Bunun üzerinden insanları şantaja bağlamışlar. Biz de diyoruz ki bir ana muhalefet partisinin lideri nasıl oluyor da New York'ta yayınlanan bir makaleyle aynı gün aynı şeyleri konuşuyor. Şüphemiz vardı, bunlar yanlış işler yaparlar derdik ama koskoca bir ana muhalefet partisinin bir paralel örgütün paçası olduğunu, bir paralel örgütün maşası olduğunu hiçbir zaman aklımızdan geçirmedik. Bir ana muhalefet partisinin böylesi bir şeye maşa olması bu ülkenin hak ettiği bir durum değildir. CHP, ana muhalefet görevini bırakmış, darbecilerle birlikte geçmişten tevazu etmiş kültürü uygulamaya çalışıyor."

CHP'nin, TBMM'de görüşmeleri süren İç Güvenlik Paketi'ne karşı çıktığını dile getiren Nebati, "Molotoflar atılmasın, iş yerleri yağmalanmasın diye tedbirler almaya çalışıyoruz onlar 'polis devleti gelecek' diyorlar. Batı Avrupa ülkelerindeki en az gözaltı süresini getiriyoruz, beyefendiler rahatsız. Çünkü, Türkiye'de iktidara gelemeyeceklerini çok iyi biliyorlar. Kaos ortamıyla sokakları hareketlendirmeye çalışıyorlar" diye konuştu.