Malatya’nın Akçadağ ilçesi İkinciler Mahallesi yakınlarındaki Kurşunkaya Mevkii’ndeki dağlık alana düşen iki savaş uçağındaki Kurmay Binbaşı Salih Sezer, Üsteğmen Salih Atalay, rütbeleri henüz belli olmayan Onur Özkaya ve Zeynel Özbahçeci şehit oldu.
Kazanın ardından ulaşılan enkazlarda askeri yetkililerin incelemeleri sürerken, olay yerine gelen nöbetçi cumhuriyet savcısı ile askeri savcı da ayrıca incelemelerini sürdürüyor. Şehitlerin naaşlarının hepsinin bulunduğu öğrenilirken yerleşim alanlarına yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta bulunan enkazda da kaza kırım ekibinin çalışması sürüyor.
Kazanın ardından bölgeye gelen Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 7 Ana Jet Üs komutanı Tuğgeneral Aydemir Taşçı ile çok sayıda askeri yetkili çalışmaları yakından takip ediyor. Enkaz alanında savcıların yapacağı incelemelerin ardından şehitlerin naaşlarının aşağı doğru indirilmesi bekleniyor.
Bu arada görgü tanıkları da ilk olarak büyük bir ses duyduklarını belirterek olay yerine gittiklerinde uçakların halen yandığını söylediler. Şehitlerin naaşlarının büyük bölümün yandığını ifade eden görgü tanıkları bölgede yoğun bir sisin olduğunu da söylediler.