Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü tarafından ‘Lojistik Zirvesi’ programı düzenlendi.
Programın açılış konuşmasını yapan Sivas Belediye Başkanı Aydın, öğrencilerin hayatlarındaki en güzel dönemi yaşadıklarını ifade ederek, bu dönemin öğrenciler için büyük fırsat olduğunu söyledi. Başkan Aydın, her öğrencinin aslında bir lojistik merkezi konumunda olduğunu belirterek “Öğrenciler için asıl olanın mezuniyet belgesini alırken hangi alanlarda eğitim yapılmışsa o alanda donanımlı, vasıflı bir insan konumuna gelmeniz gerekir.”dedi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ise Sivas’ın havayolu, tren yolu ve karayolu ile Türkiye’nin önemli kavşak noktalarından biri olduğunu belirterek, bu merkezde lojistik adına önemli çalışmaların yapılabileceğini söyledi.
Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Adem Doğan ise Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü’nün çalışmalarından bahsederek öğrencilere ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Maltepe Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Bölüm Başkanı ve Lojistik Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi konusunda bilgiler verdi.