Manisa’da etkili olan sağanak yağmur sokakları göle çevirirken, Karaköy’de kurulan pazaryeri fırtına nedeniyle felç oldu.
Öğle saatlerinde fırtına ile birlikte etkisini arttıran sağanak yağmur Manisa sokaklarını göle çevirdi. Manisa’nın en büyük pazaryerlerinden biri olan Karaköy Pazarı da fırtına ve yağmura teslim oldu. Çok sayıda çadırın kırıldığı pazaryerinde birçok esnaf tezgahlarını toplayarak pazaryerinden ayrıldı. Pazarda kalan esnaflar ise her yağmurda aynı durumla karşılaştıklarını belirterek artık kapalı pazaryeri yapılmasını istediler.
Manisa’ya böylesi pazaryerlerinin yakışmadığını söyleyen Manisa Pazarcılar Odası Başkan Yardımcısı Mahmut Günal, “Biz pazarcılar odası yetkilileri olarak, gerçekten çok zor durumdayız. Bu pazarcının artık sesini kim duyacak? Kim sesine kulak verecek? Onu bilmiyorum. Pazarcının zararı haddinden fazla fırtına ve yağmurdan dolayı müşteri hiç yok. Diz boyu yağmur ve çamurun içindeyiz. Kırılan ve patlayan çadırlar nedeniyle esnafımız büyük zarar gördü. Artık yetkililerden şunu istirham ediyorum. Seçim döneminde verdikleri vaadin hiç olmasa yüzde 1’ini yapsınlar. Bu pazarcı esnafını bu rezillikten kurtarsınlar ve pazarcının sesini duysunlar” dedi.
Odaya kayıtlı 800 civarında üyeleri olduğunu anlatan Günal, “Bugün Karaköy pazarında 700’e yakın esnafımız var ama bugün bu hava şartlarından dolayı kopan fırtına ve lodostan dolayı pazarcı esnafının yarısı tezgahını açamamış. Açan arkadaşlarda açtığına çok pişman çok büyük zararları var. Bütün malları zarar gördü. Sebzecilerin çadırları hepsi kırıldı. Vatandaşın başına bir çadır düşse herhangi bir şey olsa bunun sorumlusu kim. Biz bu konuda çok sıkıntı yaşıyoruz” şeklinde konuştu.
Siyasilerin pazaryerlerini sürekli güzel ve güneşli günlerde ziyaret ettiğine dikkat çeken Günal, “Büyükşehir olduk artık. Birilerinin seçim vaadi olarak gelipte broşürler projeler dağıtıyorlar ama maalesef seçimler bittikten sonra sıcak günde güzel günde dolaşıyorlar. Böyle bir günde mutlaka ve mutlaka gelmeleri lazım pazarcının halini görmeleri lazım. Ben 13 yıldır bu görevi yapıyorum. 13 yıldır verilen vaatlerin hiçbiri maalesef yerine getirilmedi” dedi.
Pazarcı esnaflarından Ahmet Güneş, “Şu esnafların haline bakın. Çadırlarımız hep yıkıldı. Yetkililerin buna el atması lazım. Şuraya bak yazık günahtır. Soğukta beş para kazanmak için geliyoruz. Pazarları kapalı yapsınlar artık” şeklinde konuşurken, fırtına nedeniyle 3 tane çadırı kırılan pazarcı esnafı Sabri Sugit, “3 tane çadırım kırıldı. 600-650 TL zararım var benim. Yağmur olduğu zaman hep böyle oluyor bizim pazarcı esnafı yağmurda böyle” dedi.
Bu arada büyük zararın yaşandığı Karaköy Pazarı’nın yanı sıra Manisa’da da sağanak yağmur cadde ve sokakları adeta göle çevirdi. Yol altında kalan bazı işyerlerini su bastı.