Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, “Gaziantep’in yalnız başına gelişmesi yeterli değil, bölgenin de gelişmesi gerekiyor” dedi.
Bartık, TRT Çukurova Radyosu’nda, “Akdeniz’den Mezopotamya’ya Mozaikten Gastronomiye Turizm Yolculuğu” projesini anlattı.
Bartık, “Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu” adı altında Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Osmaniye, Kahramanmaraş, Antakya, Kilis ve Osmaniye’nin ticaret ve sanayi odalarını bir araya getirdiklerini belirtti.
Bu platformun 3 ayda bir farklı bir ilde buluştuğunu hatırlatan Bartık, her toplantıda farklı bir konuyu ele aldıklarını ifade etti.
Gaziantep’in yalnız başına gelişmesinin yeterli olmadığını vurgulayan Bartık, “Gaziantep birçok alanda gelişti, gelişimini sürdürüyor. Gaziantep’in yalnız başına gelişmesi yeterli değil, bölgenin de gelişmesi gerekiyor. Bunun için çalışıyoruz. Bu projeyle şehirlerimiz karlı olacak” ifadelerini kullandı.
Bartık, projeye dahil olan illerin hem kültür de hem gastronomi de hem de doğal güzellikte öne çıkan önemli kentler olduğunu ifade etti.
Bartık, şöyle devam etti:
“Dünyaya kendimizi anlatmaya çalışıyoruz ama daha komşularımızı yeterince tanımadığımızı gördük. Gaziantep’in öncülüğünde 7 şehrin oda başkanlarını bir araya getirdik. ‘Komşu komşunun külüne muhtaç’ diye güzel bir atasözümüz var. Bu atasözünden hareketle birlikteliği öne çıkartmaya çalıştık. Birliktelikle güzel çalışmalara imza atacağımıza inandık. Şehirlerarası gidip gelmeler arttı, insanlar birbirini daha iyi tanıdı. 1,5 yıldan beri proje için çalışıyoruz. Odalar arası müşterek işler yapmaya çalışıyoruz.”
Türkiye’ye turistlerin kısa süreli gelip gittiğine dikkati çeken Bartık, bu süreyi artırmak istediklerini ifade etti.
Bartık, “Bizim kültür yolcusuna ihtiyacımız var. Avrupa’ya gittiğinizde taşları saatlerce anlatıyorlar. Bölgemizin tarih, medeniyet, gastronomi, doğal güzelliklerini anlatmaya aylar yetmez. Bu değerlerimizi en iyi şekilde anlatacağız. Gelecek yıllardan projeden güzel dönüşümler alacağız” şeklinde konuştu.