7 Haziran Genel seçimleri kapsamında seçim çalışmalarına devam eden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ve beraberindeki partililer Konya Muhtarlar Derneği’ni ziyaret etti.
Dernek ziyaretinde konuşan MHP Konya 1. Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Kalaycı, muhtarların yetkilerinin artması gerektiğini söyleyerek, “Muhtarlarımız halkla iç içe olan, muhtarlığını yaptığı mahallenin tüm sorunlarıyla ilgili olan, bunu devlet mercilerine ileten ve o sorunlara çözüm arayan yani sadece rutin işleri değil, o mahallenin gelişmesiyle ilgili diğer sorunlarıyla ilgili, yani bugün işte hırsızlık vakaları gibi vakaları çok yaşıyoruz. Buralarda muhtarlarımız daha etkili daha yetkili olması gerektiğine biz inanıyoruz” dedi.
Kalaycı, muhtarlara olan vaatlerinden bahsederek, “Muhtarlarımıza bir de şu vadimiz var. O mahallenin, köyse o köyün, beldeyse o beldenin potansiyeline göre merkezi yönetim birimine bağlı hizmet birimleri açmak suretiyle muhtarlığın emrinde orada mühendisler, orman mühendisi, ziraat mühendisi, veteriner, turizmci ihtiyaca göre personel çalıştırma sistemini de getireceğiz. Yani hizmet birimi açacağız muhtarlığın emrine. Onun tabi tüm ödeneği bütçeyle tahsis edilecek. O anlamda biz muhtarlıklarımıza çok önem veriyoruz” şeklinde konuştu.
"KONYA’DA KARGO TAŞIMACILIĞI KONUSUNDA GERİ"
Mustafa Kalaycı, ardından Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk’ü ziyaret etti. Konya’nın kargo taşımacılığı konusunda geri kalmasının Konya ekonomisi açısından olumsuz olduğunu belirten Kalaycı, “Ben şimdi duyuyorum hükümet yetkililerinden Karaman’a havalimanı Aksaray’a havalimanı, Yüksekova’ya havalimanı, denizin ortasına havalimanı yani Konya niye mahrum kalıyor. Yani bu işi bir çözemedik. Bugüne kadar o kadar konunun üzerine gitmemize rağmen biraz sayın bakanlık duyarsız, yani Konya’nın ihtiyacı. Kargo taşımacılığı yok işte Konya’mızda. Bunların Konya ekonomisi açısından olumsuz gelişmeler” şeklinde konuştu.
Kalaycı, ziyaretinin ardından Zafer Meydanı’nda partisinin organize ettiği Yağız Ozan konserini izledi.