Genç Memur-Sen Siirt il temsilciliği öncülüğünde düzenlenen ’Gençliğimi uyuşturma’ konulu panelde uyuşturucu maddenin zararları dikkat çekildi.
Siirt Üniversitesi konferans salonunda düzenlenen panele İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemaleddin Erdemci, psikolog İrem Hamamcıoğlu ve polis memuru Nurettin Gündüz’ün konuşmacı olarak katıldıkları panelin açılış konuşmasını yapan Genç Memur-Sen il temsilcisi Selçuk Yılmaz, sentetik uyuşturucu gençliğin önündeki en büyük tehlike olduğunu dikkat çekerek, uyuşturucu dahil gençleri her türlü tehlikeden korumak için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi. Necip Fazıl’ın ’Yepyeni bir nesil yoğurmak borcundayız’ sözünü ilke edinip kamu gençliği, üniversite gençliği, orta öğretim gençliği ve ümmet gençliği üzerine titizlikle eğildiklerini belirten Yılmaz, bu kararlı misyonun devam ettirilmesi hedefini taşıdıklarını kaydetti. Yılmaz, "Misyonu, medeniyet davasına bağlı, adanmış yeni nesiller yetiştirmek olan Merhum Akif İnan ağabeyimizin de 1970’lerde temelini attığı bir gençlik bilinci oluşturma yolundayız. Genç-Memur-Sen çağın modern Enderun’u niteliğindedir diyebiliriz. Bu açıdan kadim medeniyetimiz de, gençliğe ve gençlerin yetişmesine her zaman önem vermiştir. Çünkü gençler, her zaman bir milletin geleceğinin teminatı olmuştur. Unutmamalıyız ki çağ açıp, çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet de, İstanbul’u fethettiğinde 21 yaşındaydı. Bir neslin geleceğini bir önceki nesil belirler" dedi.
İki bölüm halinde gerçekleştirilen panelin ilk bölümü üniversitenin merkez kampüsü konferans salonunda ağırlıklı olarak orta öğretim öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirilirken, yüksek öğrenim öğrencilerinin katıldığı ikinci bölüm ise Kezer yerleşkesinde yapıldı.