Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk, 6 haftalık süreç için Bayram Bektaş ile anlaştıklarını ve ligde kalan maçlarda genç oyuncuları deneyeceklerini söyledi.
Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk, kulüp tesislerinde basın toplantısı düzenlendi. Teknik heyetin istifa etmesinin ardından alt yapı sorumlusu Mehmet Kaplan’ın da ayrılma kararı aldığını belirten Öztürk, ”Bu gelişmelerle birlikte Mehmet Kaplan kardeşimiz de bize gelerek teknik heyet ayrıldı. Ümit Özat’ı öneren bendim dedi. Kendisinin de istifa etmesinin uygun olacağını belirtti. Biz de yönetim kurulu olarak onun teklifini kabul ettik. Ben kendisine teşekkür ediyorum” dedi.
Toplantıya katılan Mehmet Kaplan da yaşanan süreci birlikte takip ettiklerini söyledi. Kaplan, "22 ay Elazığspor’a hizmet ettim. Gelinen noktada Elazığspor’un ve yönetim kurulunun önünü açma adına istifa kararı aldım. Bugüne kadar bize destek veren yönetim kurulu başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Asıl olan Elazığsporumuzdur, bundan sonra ayrılsak da her zaman Elazığspor’un hizmetindeyiz” şeklinde konuştu.
Daha sonra Kaplan, Başkan Öztürk ve yönetim kurulu üyeleriyle vedalaşarak toplantıdan ayrıldı.
"BAYRAM BEKTAŞ İLE 6 HAFTALIK SÖZLEŞME İMZALADIK"
Elazığspor’da Ümit Özat ve ekibinin ayrılmasının ardından Bayram Bektaş ile anlaşmaya vardıklarını belirten Başkan Öztürk, ”Bayram Türkiye’de çalışmak ve kendini ispat etmek istediği için bizim bir telefonumuzla gelip görüşme yaptı. Bayram’a sen takımı gör 6 haftalık sözleşme yapalım dedim. 6 hafta sonra hem takımı görmüş olacak, biz ondan o bizden mutlu olursa masaya otururuz tekrar kontrat yaparız dedim. Bize ekonomik bir yükü de yok. Bayram hocamız ücret bile istemedi ama sembolik de olsa biz bir maaş belirleyeceğiz. Bu süreçte yardımcı olarak Beşiktaşlı Recep hoca ile bir kaleci ile analizci de getirecek” diye konuştu.
"GİRESUN MAÇINDAN 3 PUAN ALIP, KALAN MAÇLARDA GENÇLERİMİZİ DENEYECEĞİZ"
Giresun maçından 3 puan veya en kötü beraberlikle dönmeyi hedeflediklerini belirten Öztürk, ”Matematiksel olmasa da psikolojik olarak ligde kalmayı garantiledik. Ligde yüzde 90 kalmayı garantiledikten sonra çocuklar daha rahat oynar diye düşünüyorum. Giresun maçından puanla dönersek elimizde görmediğimiz gençlerimiz var. Önümüzde 5 maç olacak, hiç oynatamadığımız veya 15-20 dakika oynattığımız gençlerimiz var onları da bir görelim. Bu çocuklara bir fırsat verelim seneye işimizi görecek mi? Bu saatten sonra 9. ya da 12. bitirmişiz çok önemli değil, elimizdeki futbolcularımızı görelim diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Kiralık oynayan İmamverdiyev’in Elazığspor’u bırakıp gitmesiyle ilgili de konuşan Öztürk, FIFA’ya gerekli bildiride bulunduklarını bu oyuncunun hem para cezası hem de 1 sene transfer yasağı alabileceğini söyledi.